Florian Coldea, la secţia de poliţie din Voluntari: „O să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”

0
Publicat:

După ce a fost pus sub acuzare într-un dosar privind traficul de influenţă, luni dimineaţă generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat la secţia de poliţie din Voluntari, unde a semnat controlul judiciar, potrivit Agerpres.

Florian Coldea, foto  Foto INQUAM/Photos Mălina Norocea
Florian Coldea, foto Foto INQUAM/Photos Mălina Norocea

Interpelat de jurnalişti la ieşirea din sediul poliţiei, el a spus că nu este momentul pentru declaraţii, deoarece dosarul se află în stadiul de urmărire penală şi că va transmite „un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”.

„Dau explicaţii pe bună dreptate justiţiei. Am totală încredere în justiţie. (...) Aşa cum v-am spus nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Respect poziţia presei, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi. (...) Nu este momentul, sunt audieri, este faza de urmărire penală. Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”, a spus generalul SRI Florian Coldea.

Vă reamintim că Florian Coldea este acuzat de trafic de influenţă, după ce un cunoscut om de afaceri a dezvăluit că i-a cerut banii pentru a-i obţine o pedeapsă mai uşoară într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Alături de Dumitru Dumbravă, acuzat în acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar şi, în cadrul acestei proceduri juridice, el trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie.

De asemenea, cât timp se află sub control judiciar, Florian Coldea trebuie să respecte şi o serie de restricţii, printre care să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a măsurii judiciare.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite