Decizie neașteptată a judecătorilor în dosarul în care Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant când lua mită: au exclus probe cheie

0
Publicat:

Acuzat că a primit o mită în valoare de 1,25 milioane de lei, Dumitru Buzatu, fost șef al Consiliului Județean Vaslui și fost lider al PSD, a obținut o victorie majoră în instanță. Mai exact, judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Vaslui a hotărât luni să elimine înregistrări ale unor discuții dintre Buzatu și doi martori.

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu a obținut o victorie importantă în instanță. Foto: Arhivă

Este vorba despre înregistrări ale unor discuții dintre Dumitru Buzatu și Iulian Bîrzu și Emil Savin, cunoscut în zona Moldovei drept „Farmazon” și „Regele asfaltului”, cel care l-a și înfundat pe fostul șef al CJ Vaslui. 

Admite excepția nulității mijloacelor de probă constând în înregistrările efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice de către colaboratorul cu identitate reală Bîrzu Iulian și de către colaboratorul cu identitate reală Savin Emil, și pe cale de consecință dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a mijloacelor de probă excluse”, se arată în decizia pronunțată de Tribunalul Vaslui, conform HotNews

Până la data de 10 mai, procurorii DNA trebuie să comunice dacă vor solicita restituirea dosarului în vederea continuării anchetei sau își mențin acuzațiile și probele înaintate în instanță. 

Probele-cheie eliminate 

Prima probă eliminată prezintă o întrevedere dintre Emil Savin și specialistul Radu Judele, care constatase într-o expertiză tehnică, realizată la comanda Consiliului Județean Vaslui, faptul că drumul Bârlad-Laza-Codăieşti de care s-a ocupat firma lui Savin este construit necorespunzător și va fi sancționat. 

Întrevederea cu pricina s-a petrecut pe data de 24 februarie 2023 în localitatea Sălcioara, situată în apropiere de Bârlad. În cadrul întâlnirii, Radu Judele îi dă asigurări lui „Farmazon” că poate realiza o nouă expertiză din care să reiasă faptul că nu mai este cazul să se toarne un alt strat de minimum 6 cm pe întreaga lungime și suprafață a drumului Bârlad-Laza-Codăiești. Ulterior, specialistul i-a propus lui Savin să se ducă la Buzatu. 

O altă probă surprinde o întâlnire dintre Emil Savin și Dumitru Buzatu, care s-a petrecut în luna septembrie 2023, în biroul fostului lider PSD de la CJ Vaslui. Conform înregistrării în cauză, fostul șef al Consiliului Județean Vaslui îi mărturisea lui Savin că are tot sprijinul său, susținând că „de fiecare act l-am tras cu dinții de la dânșii” pentru a deconta suma de 15 milioane de lei firmei controlate de „Farmazon”. 

Amintim faptul că Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. El a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. 

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite