Dumitru Buzatu, arest de lux pe moșia care îi aparține. Ce a spus la ieșirea din închisoare VIDEO

0
Publicat:

Fostul preşedinte al PSD Vaslui şi al Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a declarat la ieșirea din penitenciar că perioada detenţiei nu a fost o „problemă foarte mare" pentru că a înţeles care sunt exigenţele.

Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la ferma sa din localitatea Cănțălărești FOTO arhivă Adevărul
Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la ferma sa din localitatea Cănțălărești FOTO arhivă Adevărul

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a părăsit, miercuri, 17 aprilie 2024, Penitenciarul Vaslui, el fiind fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei sentinţe a Tribunalului Vaslui, menţinută de Curtea de Apel Iaşi.

El a fost aşteptat la poarta penitenciarului de fiul său, Tudor Buzatu, şi de doi dintre foştii săi consilieri, iar apoi a fost transportat cu maşina la ferma sa din localitatea Cănțălărești, județul Vaslui.

„Urmează să mă stabilesc la domiciliu, să respect obligaţiile care au fost dispuse. După ce vom termina toate lucrurile astea, vom putea vorbi despre orice. (...) Dacă înţelegi foarte bine exigenţele unei asemenea perioade şi te conformezi, nu este o problemă foarte mare. Eu vă mulţumesc pentru înţelegere", a spus Dumitru Buzatu la ieșirea din penitenciar.

SURSA VIDEO VREMEA NOUĂ

Eliberat la scurt timp dupăun denunț la DNA

Fostul preşedinte al CJ Vaslui a fost plasat în arest la domiciliu după ce a fost prezent pe 9 aprilie 2024 la DNA Iaşi, ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

„Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie 2024 în calitate de martor denunţător (...) într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - ST Iaşi, care vizează în esenţă o infracţiune de folosire/prezentare de documente/declaraţii false dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori în numele acesteia, cu consecinţe deosebit de grave”, a spus Kristian Winzer, avocatul lui Dumitru Buzatu.

Acesta a punctat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, „săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia”.

Prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată în decembrie 2023 pentru luare de mită, el fiind prins în flagrant primind 1,25 milioane de lei pentru a favoriza o firmă de construcții să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, în timp ce era pe baltă, la pescuit.

„În perioada 8 mai - 7 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii. În context (...), la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", au stabilit anchetatorii.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite