De ce a fost declarat Cristian Rizea indezirabil în Moldova: „Desfășoară acțiuni spre schimbarea prin violență a regimului“

0
Publicat:

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost declarat indezirabil în Republica Moldova și extrădat de autoritățile de la Chișinău.

Cristian Rizea FOTO Ionuț Mureșan
Cristian Rizea FOTO Ionuț Mureșan

Într-un document al Ministerului moldovean de Interne consultat de G4Media, fostul deputat este acuzat că „pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional“.

Mai mult de atâta, Rizea, susține Inspectoratul General pentru Migrație, ar fi „subminat și suprimat“ suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării și ar fi desfășurat „activități cu elemente de factură criminală“ și „acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului“.

Fostului deputat extrădat în România i se interzice să mai intre în Moldova timp de 15 ani.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) din Republica Moldova, persoană indezirabilă pe teritoriul republicii pe un termen de 15 ani.

Prin urmare, acesta a fost extrădat către România, joi, 27 aprilie. Ministrul Afacerilor Interne a explicat că în cazul fostului politician s-a așteptat decizia autorităților din Republica Moldova. Bode a explicat că Poliția de Frontieră și Poliția Română au procedat la preluarea lui Cristian Rizea și transferul acestuia către o unitate de penitenciar din România: „Alte obligaţii şi alte responsabilităţi nu aveam, acestea sunt obligaţiile legale de care noi ne-am achitat”.

Rizea a avut două mandate de deputat, 2008-2012 și 2012-2016. În 2016 acesta chiar a cochetat cu ideea candidaturii la Primăria Sectorului 5, instituție care era exact în perioada de tranziție de după arestarea lui Marian Vanghelie.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite