Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Ce cadouri și-au făcut

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, joi dimineață, de Papa Francisc, liderul de la Palatul Victoria mulțumindu-i pentru sprijinul dat comunității de români din Italia. Cei doi au făcut și schimb de cadouri cu rol simbolic.

Premierul Marcel Ciolacu și Papa Francisc FOTO Guvernul României
Premierul Marcel Ciolacu și Papa Francisc FOTO Guvernul României

Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

Pentru Papa Francisc, delegația română a pregătit un tablou semnat de Marian Furtună, realizat în amitirea vizitei în România a Suveranului Pontif, cu beatificarea celor șapte episcopi martiri greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Papa Francisc si Marcel Ciolacu plus delegatia FOTO Guvernul Romaniei jpg

Potrivit Euronews, Papa i-a oferit premierului român un basorelief de bronz „Accolienza”, volumele documentelor papale, mesajul pentru pace din acest an; cartea despre Statio Orbis din 27 martie 2020, volumul despre Audiențele papale.

Urmează întâlnirile cu Meloni și miniștrii Guvernului Italian

Premierul Ciolacu a ajuns la întrevederea cu Giorgia Meloni, șefa Guvernului de la Roma. După discuția între patru ochi, vor fi declarații de presă comune, apoi urmează o ședință a celor două guverne. De asemenea, vor fi semnate mai multe documente care se referă la consolidarea Parteneriatului Strategic pe care îl avem cu Italia.

Din delegaţia guvernamentală care îl însoțește pe Marcel Ciolacu în Italia fac parte vicepremierul Marian Neacşu; ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu; ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu; ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr; ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite