Un român a fost arestat în Italia după ce a păcălit statul cu o sumă uriașă de bani. Ce făcea

0
Publicat:

Un român este implicat într-o excrocherie gigantică la adresa statului italian. Cercetările au scos la iveală că 73 de străini, care apăreau că dețin titlul de rezidenți pe termen lung, se aflau în realitate fără permisul de ședere specific.

Poliția din Italia Arhivă Adevărul
Poliția din Italia Arhivă Adevărul

O persoană a fost reținută de militarii comandamentului provincial al Gărzii Financiare din Cosenza, în timp ce alte 900 sunt cercetate în diferite calități pentru infracțiunile de primire necuvenită a veniturilor de cetățenie, folosire necuvenită și falsificare a instrumentelor de plată, activitate financiară abuzivă și spălare de bani, conform Știri din Diaspora.

Bărbatul care a ajuns în cătușe este un român care locuiește de mult în Italia și care era operator CAF (Centrul de Asistență Fiscală).

Investigațiile intense au permis agenților de la Garda Financiară să identifice un centru de asistență fiscală din Cosenza, care a dobândit acte de identitate ale persoanelor cu reședința în străinătate, pentru a demara numeroase proceduri referitoare la venitul de cetățenie, veniturile de urgență și la alocațiile familiale, scrie ilgiornale.it.

Suspecții, care nu îndeplineau cerințele pentru obținerea beneficiilor, ar fi primit banii și cu ajutorul serviciilor de transfer de bani, achitând o parte din sumă către român, drept compensație pentru activitățile desfășurate.

Centrul de Asistență Fiscală, la transmiterea cererilor de subvenție, în unele cazuri a folosit reședințe fictive, cu scopul exclusiv de a crea unități unifamiliale cu valori ISEE scăzute, sau a raportat mai multe persoane sau familii la aceeași adresă de reședință.

Poliția Financiară Pordenone a denunțat autorităților judiciare 73 de străini pentru că, conform celor contestate, pentru a primi Venitul de Cetățenie au declarat că dețin un permis de ședere de lungă durată.

Suma contribuțiilor publice plătite celor 73 neeligibili este egală cu 433.000 euro. Cercetările au scos la iveală că 73 de străini, care apăreau că dețin titlul de rezidenți pe termen lung, se aflau în realitate fără permisul de ședere specific.

A fost propusă emiterea unui ordin de sechestru preventiv împotriva tuturor celor 73 de destinatari necuveniți.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite