Circulaţie cu restricţii în două judeţe din cauza protestelor transportatorilor şi fermierilor

0
Publicat:

Centrul Infotrafic informează miercuri dimineaţă că traficul rutier este restricţionat în două judeţe din cauza protestelor transportatorilor şi fermierilor. Este vorba de Ilfov, pe DN 2 - Afumaţi și de Suceava, pe DN 2 - Vama Siret.

Protestele fermierilor blochează DN,2, în județul Ilfov FOTO Inquam Photos Cosmin Enache
Protestele fermierilor blochează DN,2, în județul Ilfov FOTO Inquam Photos Cosmin Enache

Miercuri, 17 ianuarie, traficul rutier este restriționat în județul Ilfov, pe DN 2 - Afumaţi, unde banda 1 a sensului de mers către Capitală este ocupată de autovehiculele parcate, circulaţia desfăşurându-se pe banda 2, şi de Suceava, pe DN 2 - Vama Siret. Aici, sensul de ieşire din ţară este ocupat de autovehiculele protestatarilor şi se poate circula pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcţii, anunță Agerpres.

Aproximativ 250 de camioane aşteptau, marţi la prânz, să intre în Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, însă accesul acestora a fost blocat ca urmare a protestului agricultorilor.  

Fermierii şi transportatorii continuă protestul la Constanța, prin blocarea unor intrări în portul maritim

Protestatarii, fermieri şi transportatori cu zeci de camioane şi autoturisme, au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud - Agigea, pe reţele de socializare făcându-se apel ca numărul acestora să crească.

Prezent la Constanţa, liderul AUR, George Simion, a încercat să stea de vorbă cu protestatarii, în zona porţii de acces nr.7, însă acesta a fost rugat "frumos" să plece, scrie Agerpres.

"Vă rog frumos să vă duceţi înapoi la Bucureşti, la revedere, asta vă rog. N-aveţi ce căuta la Constanţa, aici. Acolo, la hoţii voştri să vă duceţi", i-a spus un protestatar lui Simion, acesta plecând imediat cu autoturismul cu care venise în zonă.

La Constanţa, proteste ample au fost şi în serile de sâmbătă şi duminică, fiind paralizat traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului, respectiv bulevardul către ieşirea din oraş spre sudul litoralului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că 99% dintre solicitările fermierilor au fost rezolvate, menţionând că, în privinţa transportatorilor, sunt negocieri în continuare privind RCA şi acciza la motorină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite