Nicușor Dan: „Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor”

0
Publicat:

Primarul Municipiului București a transmis că a respins solicitarea de protest a fermierilor și a transportatorilor pentru că nu era rezonabilă. 

Nicușor Dan a respins solicitarea de protest a fermierilor și transportatorilor - Foto Facebook
Nicușor Dan a respins solicitarea de protest a fermierilor și transportatorilor - Foto Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis printr-o postare pe rețeaua socială Facebook că a respins solicitarea de protest a fermierilor și transportatorilor pentru că aceștia voiau să ocupe, de vineri până luni, cu 15.000 de vehicule, Piaţa Victoriei. Edilul precizează că asta ar fi dus la blocarea traficului în București.

Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă.  Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București. ”, a scris Nicușor Dan.

Un astfel de protest ar fi dus la blocarea circulației în Capitală, spune primarul.

„Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației.”, a adăugat Nicușor Dan.

De altfel, Primarul Capitalei este de părere că „dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. ”.

Acesta spune că va apoba „orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum a făcut și până acum”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite