Ciolacu: Sunt în jur de 790 de pelerini români, în acest moment, în Israel. Căutăm variantele să-i aducem acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a informat că sunt aproximativ 790 de cetățeni români, în pelerinaj, în Israel, și că se caută variantele pentru aducerea acestora în țară. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini şi împreună cu doamna ministru de Externe căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război. Vedem cum evoluează lucrurile”, a declarat, sâmbătă, premierul Marcel Ciolac.  

Potrivit șefului Executivului român, „nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict”.

„Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat. Vom vedea dinamica în perioada următoare. În acest moment se ocupă Ministerul de Externe”, a mai spus premierul. 

Șeful Guvernului român, Marcel Ciolacu, a condamnat, sâmbătă dimineață, atacurile cu rachete lansate către Israel. 

„Vești groaznice vin din Israel în această dimineață. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul și condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanțe familiilor și cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.  

MAE: Alertă de călătorie pentru Israel 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru statul Israel. Cetățenilor români care intenționează să călătorească în această țară le este recomandat să reprogrameze deplasarea, iar celor aflați pe teritoriul Israelului să părăsească țara atunci când situația o va permite. 

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „un război împotriva statului Israel", a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor.

Cele peste 5.000 de rachete lansate în direcția Israelului - cifra a fost furnizată de reprezentanții Hamas - au provocat haos pe teritoriul țării, făcând victime în rândul civililor și numeroase pagube materiale. 

Atacul Hamas vine cu mai puțin de o săptămână înainte de partida Israel - Elveția, din calificările Euro 2024, programată joi la Tel Aviv. În acest moment, există două posibilități: ca întâlnirea să fie amânată sau să fie mutată pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite