MAE, alertă de călătorie pentru Israel. Românii sunt sfătuiţi să reprogrameze deplasările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru statul Israel. Cetățenilor români care intenționează să călătorească în această țară le este recomandat să reprogrameze deplasarea, iar celor aflați pe teritoriul Israelului să părăsească țara atunci când situația o va permite. 

FOTO MAEFOTO Profimedia
FOTO MAEFOTO Profimedia

„Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Fășia Gaza către teritoriul statului Israel și declarația oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și, când situația va permite, părăsirea țării”, a transmis MAE.

Totodată, cetățenii români care intenționează să călătorească în Statul Israel au fost avertizați să își reprogrameze călătoria.

Totodată, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

„Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă”, a mai avertizat MAE.

Peste 5.000 de rachete lansate în direcția Israelului 

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „un război împotriva statului Israel", a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor.

Cele peste 5.000 de rachete lansate în direcția Israelului - cifra a fost furnizată de reprezentanții Hamas - au provocat haos pe teritoriul țării, făcând victime în rândul civililor și numeroase pagube materiale. 

Atacul Hamas vine cu mai puțin de o săptămână înainte de partida Israel - Elveția, din calificările Euro 2024, programată joi la Tel Aviv. În acest moment, există două posibilități: ca întâlnirea să fie amânată sau să fie mutată pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite