Avionul Legend Airlines, reținut trei zile la sol, a decolat către Bombay. 27 de pasageri au rămas în Franța

0
Publicat:

În urma oprii la sol de joi, în regiunea Marne din nord-estul Franței, avionul companiei românești Legend Airlines a repornit motoarele și a decolat luni, la ora 14:35 (13:35 GMT) cu destinația Bombay. Aeronava transporta inițial 303 de pasageri indieni, iar acum doar 276 dintre aceștia au continuat călătoria.

Avion al Legend Airlines FOTO Facebook
Avion al Legend Airlines FOTO Facebook

Doi pasageri reținuți pentru presupusa implicare în traficul de persoane au fost eliberați de justiție, conform informațiilor furnizate de France Presse. Indienii, născuți în 2000 și 1984, suspecți inițiali într-un caz de trafic de persoane, au fost eliberați și plasați sub statutul de martori protejați, nefiind puși sub acuzare. Ei au fost interogați de un judecător de instrucție la Paris, iar parchetul a cerut arestul lor preventiv. Instanța a decis să fie eliberați.

În continuare, 25 de indieni, inclusiv doi minori, rămân în Franța după ce au depus cereri de azil. Aceste cereri vor fi examinate pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din Paris, conform informațiilor furnizate de prefectura Marne printr-un comunicat oficial.

Ancheta judiciară se concentrează pe presupuse fapte de complicitate la intrarea și șederea ilegală a străinilor în Franța în cadrul unui grup organizat, precum și participare la o asociere infracțională, conform Parchetului General din Paris. Deși acuzația de trafic organizat de persoane nu a fost reținută, ancheta va continua pentru a clarifica circumstanțele acestui incident.

Avionul, care inițial trebuia să facă o oprire tehnică la Vatry, în drumul său din Dubai spre Managua, a fost oprit pe baza unei sesizări anonime care sugera că pasagerii ar putea fi victime ale traficului de persoane.

Pasagerii au declarat că urmau o excursie turistică în capitala Nicaraguei, dar surse apropiate cazului susțin că acești indieni, posibil muncitori în Emiratele Arabe Unite, intenționau să călătorească în America Centrală pentru a încerca să intre ilegal în Statele Unite sau Canada. Duminică, autoritățile au ridicat sechestrul asupra aeronavei, iar eforturile pentru obținerea autorizațiilor necesare au permis reluarea zborului către destinația inițială, Bombay.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite