Zborurile directe București – New York, relansate după 20 de ani. Care este prețul unui bilet

0
Publicat:

Începând cu data de 7 iunie 2024, românii vor avea posibilitatea de a călători direct de la București la New York, după o pauză de peste două decenii. O companie aeriană a anunțat lansarea zborurilor regulate pe această rută, cu patru frecvențe pe săptămână.

Avion al companiei HiSky FOTO Arhivă
Avion al companiei HiSky FOTO Arhivă

Plecările din România vor avea loc în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Potrivit anunțului oficial al HiSky, pe data de 7 iunie, anul viitor, va avea loc primul astfel de zbor.

Vestea survine la scurt timp după ce compania aeriană a primit autorizarea din partea Departamentul Transporturilor din SUA pentru a efectua zboruri regulate către New York.

Astfel, aceasta devine singura companie românească cu permisul de operator străin de transport aerian și aeronava necesară pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Durata zborului și prețul biletului

Zborurile vor conecta Aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy și vor fi operate cu aeronava HiSky Airbus A330-200. Este prima aeronavă wide-body din flota companiei și singura înregistrată în România. Durata zborului va fi de puțin peste 10 ore, oferind astfel pasagerilor o opțiune convenabilă și directă către Statele Unite ale Americii.

În ceea ce privește prețurile biletelor, acestea încep de la 349 de euro pentru clasa economică și ajung la 1.899 de euro pentru clasa business. La bord, pasagerii vor beneficia de serviciul de catering, inclus în costul biletului, care va oferi o masă caldă și o gustare pentru fiecare călător.

„Suntem extrem de mândri să devenim prima companie care reușește să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinația New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, știu că este cu atât mai important pentru România și pentru toți pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale și timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opțiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Aeroportul Henri Coandă a devenit baza operațională principală a HiSky din 2022, oferind pasagerilor români mai multe opțiuni de călătorie internaționale către destinații precum Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt, precum și zboruri interne către Cluj Napoca și Timișoara.

Compania operează, de asemenea, pe alte aeroporturi din România, inclusiv Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, oferind și zboruri charter în parteneriat cu agențiile de turism.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite