Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat de trafic de persoane, reţinut la sol în Franţa

0
Publicat:

Un avion al companiei româneşti de zboruri charter Legend Airlines care transporta 303 pasageri indieni din Emiratele Arabe Unite spre Nicaragua a fost reţinut la sol în Franţa începând de joi din cauza unor suspiciuni de ''trafic de persoane'', au anunţat vineri autorităţile franceze.

Avionul a fost oprit la sol în Franța FOTO Arhivă Adevărul
Avionul a fost oprit la sol în Franța FOTO Arhivă Adevărul

Această oprire la sol survine în urma unei ''sesizări anonime'' potrivit căreia avionul ''transporta pasageri indieni (...) susceptibili de a fi victime ale traficului de persoane'', a precizat pentru AFP parchetul din Paris, relatează Agerpres.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili dacă există probe care să confirme suspiciunea de trafic de fiinţe umane în cadrul unei bande organizate, infracţiune care se pedepseşte cu 20 de ani de închisoare şi o amendă de trei milioane de euro.

Au loc audieri şi verificări privind condiţiile şi destinaţiile transportului pasagerilor.Potrivit unei surse apropiate cazului, care a declarat că avionul a făcut o escală în Franţa pentru realimentare, este posibil ca pasagerii indieni să fi vrut să călătorească în America Centrală pentru a încerca să intre ilegal în Statele Unite sau Canada.

Prefectura din Marne (nord-estul Franţei) a indicat că acest zbor, al companiei româneşti Legend Airlines, "a rămas blocat pe pista aeroportului Vatry după aterizarea sa (joi) după-amiază" şi o intervenţie a poliţiei de transport aerian la bord. Prefectura a confirmat pentru AFP că avionul se afla încă la sol vineri după-amiază.  

Doi români s-au trezit încătușați imediat ce au coborât din avionul de Germania. Ce acuzații au primit

Doi români au fost reținuți de forțele de ordine pe aeroport. Unul era acuzat de trafic de persoane, iar celălalt că a condus fără permis.

La 2 noiembrie, în jurul orei 14.05, un român de 50 de ani, pasager într-un avion pe ruta Iași -  Dortmund, a fost reținut la controlul de intrare în Germania.

Polițiștii de frontieră au descoperit că românul era căutat cu mandat de procuratura din Dresda, fiind vinovat de trafic de persoane. Românul a profitat de ocazie pentru a plăti amenda și a reușit, astfel, să evite pedeapsa de 99 de zile de închisoare.

Aproximativ o oră mai târziu, în jurul orei 15.15, poliția federală a verificat un alt cetățean român, pasager într-un avion pe ruta Cluj- - Germania.

  Românul de 35 de ani fusese condamnat în decembrie 2018 pentru conducere fără permis coroborat cu periclitarea intenționată a traficului rutier. El și-a continuat călătoria după ce a plătit amenda, scrie Știri din Diaspora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite