Andrew Tate, interviu pentru BBC din arestul la domiciliu: „Acționez sub îndrumarea lui Dumnezeu” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui interviu acordat BBC, influencerul popular în rândul tinerilor Andrew Tate a contestat faptul că a încurajat misoginismul și a ținut să-și apere renumele.

Andrew Tate
Andrew Tate se află în arest la domiciliu. FOTO Profimedia (Arhivă)

Fraţii Tate se află în arest la domiciliu. Andrew și Tristan Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor. Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. 

De asemenea, Andrew Tate a contestat acuzațiile pentru care este cercetat, printre care viol, trafic de persoane și exploatarea femeilor. În plus, fiind întrebat dacă părerile sale despre femei îi afectează pe tineri, el a afirmat că este o „forță a binelui” și că „acționează sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune". 

Influencerul, care este urmărit de mulți tineri, și-a exprimat de nenumărate ori neîncrederea față de mass-media tradiționale, însă până în prezent părerile sale nu au fost contestate într-un interviu. Conform BBC, Tate a fost de acord cu interviul și nu a pus condiții. 

Tate a ținut să infirme declarațiile femeilor care l-au acuzat de viol și exploatare și a spus că Sophie (nume fictiv), care a fost intervievată de BBC la începutul anului, este „imaginară” și că a fost născocită de BBC.  

Femeia a afirmat în cadrul emisiunii „File on Four” de la BBC Radio 4 că a decis să vină în România fiindcă credea că Tate era îndrăgostit de ea. Aceasta a fost forțată să facă videochat și să-și tatueze numele lui pe corp. 

„Vă dau importanță”

Fiind întrebat despre declarațiile acesteia, Tate a afirmat: „Vă fac o favoare, vă dau importanță, vorbind cu voi. Și vă spun acum, această Sophie, pe care BBC a inventat-o, nu are chip. Nimeni nu știe cine este ea". 

Tânăra, despre care Tate susține că BBC a născocit-o, îi ajută pe procurorii români în cadrul anchetei. 

În aceeași ordine de idei, lui Tate i-au fost prezentate preocupările profesorilor, poliției și militanților pentru drepturile omului. Printre aceste îngrijorări se numără și declarațiile directorului executiv al organizației Rape Crisis din Anglia și Țara Galilor, care a afirmat că este „profund îngrijorată de ideologia periculoasă a culturii misogine pe care o răspândește dl. Tate". 

Tate a reacționat la această declarație a directorului organizației Rape Crisis, afirmând că sunt „un goi”. Ulterior, el a afirmat că este „complet lipsit de onestitate" să „pretinzi" că dăunează tinerilor. 

În cadrul interviului au fost abordate și acuzațiile legate de creșterea numărului de atacuri asupra fetelor și de hărțuire a profesoarelor, care au fost lansate de diverse organizații. Astfel, Tate a declarat că: „Niciodată, niciodată, nu am încurajat un elev să atace un profesor, bărbat sau femeie, niciodată”. 

Totodată, el susține că unele dintre afirmațiile sale au fost scoase din context sau au fost spuse sub formă de glumă, inclusiv o discuție în care a afirmat că părțile intime ale unei femei aparțin partenerului său. 

Nu știu dacă înțelegi ce este sarcasmul. Nu știu dacă înțelegi ce este contextul. Nu știu dacă înțelegi ce înseamnă conținut satiric", a declarat el cu privire la declarația menționată. 

„Vreau să fac lumea un loc mai bun”

Andrew Tate a ținut să respingă faptul că a manipulat emoțional femeile, în pofida remarcilor făcute într-o variantă anterioară a cursului său de coaching online, Hustlers University. 

Numele meu este Andrew Tate... și sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă pentru a vă învăța despre interacțiunile dintre bărbați și femei", se arata într-o introducere de pe acel site. 

În continuare, Tate trebuia să „întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea, să o facă să se îndrăgostească până la punctul în care să facă tot ce îi spun și apoi să o pun să facă videochat pentru a ne îmbogăți împreună". 

Din acel moment, pagina nu a mai funcționat. 

De asemenea, influencerul a negat că ar fi declarat acest lucru, adăugând: „Nu am spus niciodată așa ceva". Tate a mai adăugat: „Sunt cu adevărat o forță a binelui în lume. Poate că nu înțelegeți asta încă, dar o veți face în cele din urmă. Și cred cu adevărat că acționez sub îndrumarea lui Dumnezeu pentru a face lucruri bune și vreau să fac lumea un loc mai bun". 

În timpul interviului, care a durat aproape 40 de minute, Andrew Tate a arătat de mai multe ori spre ceea ce a numit „bucățele de hârtie” pe care jurnalista BBC le-a adus cu ea, menționând că spune „lucruri prostești” și că ar trebui să mai facă „niște cercetări”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite