A murit Tal Chaimi, românul luat ostatic de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tal Chaimi, unul dintre românii luați ostatici de teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a murit. Anunțul a fost făcut de familia bărbatului, transmite Antena 3 CNN.

Ella Chaimi alături de soțul său, Tal FOTO Facebook
Ella Chaimi alături de soțul său, Tal FOTO Facebook

Tal Chaimi, unul dintre românii luați ostatici de teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a murit. Anunțul a fost făcut de familia bărbatului, transmite Antena 3 CNN.

Un mesaj postat pe "Forumul pentru ostatici și familii dispărute" anunță că Tal Chaimi, un locuitor de 41 de ani din Nir Yitzhak, despre care se crede că a fost răpit și reținut în Gaza, a fost ucis pe 7 octombrie.

În urma lui Tal Chaimi, cetățean român, au rămas acum soția și cei trei copii ai lor - gemeni în vârstă de nouă ani și un băiețel de șase ani, potrivit Times of Israel.

Tal a fost luat prizonier de teroriștii Hamas din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul lui de la Buzău, venit în Israel după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Soția românului, Ella Chaimi, a venit în țară și a cerut guvernului de la București să se implice pentru eliberarea soțului său. Femeia și-a pregătit copiii pentru ce este mai rău.

„Bună seara, România. Vă mulțumesc din suflet că sunteți aici. Contează enorm pentru mine, pentru familia mea și pentru întreaga lume care ne privește. Sper și mă rog, cu sprijinul poporului român și al autorităților române că vom primi informații importante despre Tal, soțul meu minunat, tată a trei copii mici, care este ținut ostatic în Gaza. Copiii mei nu sunt bine, știu adevărul, știu totul, știu că există posibilitatea ca tatăl lor să nu se întoarcă niciodată acasă. Tal, fii puternic, noi te iubim, ne lipsești foarte mult și ne rugăm să fim în curând împreună. Soțului meu, dacă este în viață, nu știe că suntem bine. Ultimul lucru pe care îl știa, este că erau teroriști în satul nostru. Vreau să-i spun lui Tal că suntem în siguranță. Și eu și copiii noștri minunați suntem bine, suntem vii. Tal este cetățean român. Familia lui este din România, din ambele părți, și din partea tatălui și din partea mamei, rădăcinile noastre sunt din România. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie de ajutorul vostru cu disperare, am nevoie de ajutorul vostru”, a transmis Ella Chaimi, soția românului răpit în Israel, direct de pe aeroport, potrivit digi24.ro.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite