Studenţii români de top din străinătate, premiaţi miercuri la Gala LSRS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii români din străinătate cu cele mai bune rezultate pe plan academic şi în afara spaţiului universitar vor fi premiaţi miercuri, 8 ianuarie 2014, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate. Evenimentul se va desfăşura de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, la Sala Alexandru Ioan Cuza. În competiţie au intrat 50 de studenţi, de la licenţă până la nivel doctoral, de la mari universităţi de peste hotare.

Cea de-a cincea ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate va reuni aproximativ 1.000 de studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti, pentru a-i sărbători pe tinerii care în anul academic 2012-2013 au făcut ca România să fie mândră de ei, potrivit reprezentanţilor LSRS.

Rezultatele remarcabile ale studenţilor vor fi recunoscute prin opt categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte, pentru care juriul prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc a selectat 44 de tineri din cei peste 200 înscrişi în competiţie.

”8 ianuarie marchează atât premierea distincţiei în educaţie internaţională, cât şi serbarea a cinci ani de existenţă a Ligii Studenţilor Români din Străinătate”, potrivit LSRS.

Finaliştii Galei 2014

50 de finalişti au fost selectaţi pentru cele opt categorii ale Competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” pentru anul universitar 2012-2013, dintre cei 200 de tineri români care s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Român al Anului din Străinătate.

Descrierile celor 50 de finalişti.


GALA LSRS Cine sunt cei mai buni 50 de studenţi români de peste hotare în 2013

50 de finalişti au fost selectaţi pentru cele opt categorii ale Competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” pentru anul universitar 2012-2013, dintre cei 200 de tineri români care s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Român al Anului din Străinătate.

200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

Aproximativ 200 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la unviersităţi de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, Harvard, Oxford sau Paris-Sorbonne s-au înscris la cele opt categorii ale concursului care va desemna cei mai buni studenţi români de peste hotare, la Gala organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) din 8 ianuarie.

FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională

Mândria de a fi român se simte mai puternic când eşti printre străini. O spun studenţii români plecaţi la universităţi în afara ţării, tineri care au transmis mesaje de solidaritate şi de schimbare în bine a ţării, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de ei, şi colegii lor străini din toată lumea au spus ”La mulţi ani, România!”.

LSRS dă startul concursului de Excelenţă Academică pentru studenţii români din străinătate

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă lansarea ediţiei cu numărul cinci a concursului pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite