GALA LSRS Cine sunt cei mai buni 50 de studenţi români de peste hotare în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai impresionaţi tineri vor fi premiaţi la Gala LSRS din 8 ianuarie 2014
Cei mai impresionaţi tineri vor fi premiaţi la Gala LSRS din 8 ianuarie 2014

50 de finalişti au fost selectaţi pentru cele opt categorii ale Competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” pentru anul universitar 2012-2013, dintre cei 200 de tineri români care s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Român al Anului din Străinătate.

Pentru al cincilea an consecutiv, Liga Studenţilor Români din Străinătate îi va premia pe cei mai buni studenţi români din ţară şi din străinătate. Gala Studenţilor Români din Străinătate va avea loc în data de 8 ianuarie 2014, la Palatul Parlamentului în Bucureşti.

200 de tineri români s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Român al Anului din Străinătate. Dintre aceştia, aproape 50 de finalişti au fost selectaţi pentru cele opt categorii ale Competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” pentru anul universitar 2012-2013, se arată într-un comunicat al LSRS.

Finaliştii, pe categorii:

1. Europa universitar:

CRĂCIUN Lucian Ştefan - studii ce îmbină matematica şi ştiinţele economico-statistice la Universitatea Warwick din Marea Britanie, reuşind să termine anul întâi pe prima poziţie în întregul departament. A avut două internshipuri în Banca Naţională şi Ministerul Economiei, iar pe termen lung, visează să lucreze într-una dintre cele mai importante organizaţii de profil economico-financiar din lume, revenind la un moment dat în România.

CRĂCIUNESCU Miruna - în anul doi la un program de masterat Erasmus Mundus în literatură comparată franceză italiană şi cultură europeană, obţinând două burse finanţate de Comunitatea Europeană şi de Fond Société et Culture Québec. Din 2012, lucrează la un memoriu de reprezentare a umanismului în romanele istorice ale lui Marguerite Yourcenar şi Luther Blissett, vizând continuarea studiilor la nivel doctoral la Universitatea McGill, Montréal. Este membră UNEQ-Uniunea Scriitorilor din Québec şi ASLRQ-Asociaţia Scriitorilor de Limbă Româna din Québec.

DANCIU Diana-Patricia - cursuri de licenţă în matematică la Universitatea din Cambridge, interesat de bioştiinţe -modelarea matematică şi computaţională a sistemelor biologice. Acum este la un master în Systems Biology la Cambridge.În vara lui 2013, a făcut parte din grupul de Genomică Statistică la Institutul European de Bioinformatică Cambridge (parte a EMBL), în cadrul unui proiect finanţat de Biotechnology and Biological Sciences Research Council. 

ILIEV Sergiu - pasionat de inginerie aerospaţială, este în anul doi la Imperial College London, în Marea Britanie. Obiectivele sale pe termen lung sunt să devină pilot, apoi astronaut în cadrul NASA sau ESA.

MĂRGINEANU Michael-Bogdan - a studiat biochimie şi biologie celulară la Jacobs University Bremen; din această toamnă, a început studiile de Master în biologie celulară la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) din Arabia Saudită. În prezent, este singurul student român în acest campus de la Marea Roşie.

STOICA Bogdan Alexandru - are o bursă de masterat în Elveţia, la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, în criptografie. Ăşi doreşte „să aibpă şansa de a urca la catedră şi de a-şi împărtăşi experienţele generaţiilor ce vor urma”. 

2. Europa post-universitar:

CIMPOI Mircea - doctorand în inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford, în cadrul Visual Geometry Group, cu bursă din partea departamentului, lucrează la clasificarea şi descrierea texturilor în limbaj natural, după ce înainte a lucrat ca programator la Centrul Microsoft din Serbia, în echipa Bing Augmented Reality. A participat la Imagine Cup (Software Design), reprezentând România la finala mondială din 2008, împreună cu echipa. 

DRUŢĂ Oanabursă de studii în Japonia, în 2004, apoi Master în Urbanism la Universitatea Michigan, studiind dezvoltarea comunitară şi a locuirii. A revenit în Bucureşti în 2011, „mânată de schimbarea vine de jos în sus”, şi s-a alăturat mediului neguvernamental, lucrând cu un grup de tineri urbanişti în mai multe proiecte de regenerare urbană. 

GHERBOVEŢ Olga - licenţă în Chimie, apoi şi-a contuinuat studiile în una din Şcolile franceze de ingineri, cu renume în domeniul chimiei organice şi farmaceutice, fiind interesată de cercetarea în domeniul cancerului.

GRIGORE Alexandra - a urmat în paralel cursurile Universităţii Politehnice şi pe cele ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti, apoi a obţinut o bursă pentru masterat în Germania. A terminat masteratul cu notă maximă, câştigând premiul DAAD pentru cel mai bun student internaţional din universitate. Anul trecut a obţinut şi prestigioasa bursă pentru doctorat a fundaţiei Bill and Melinda Gates pentru Universitatea din Cambridge (50 admişi din 4500 candidaţi). Proiectul său de doctorat se axează pe construirea unui aparat RMN (rezonanţă magnetică nucleară) portabil pentru detectarea bacteriilor patogene în mediile cu resurse limitate. În acelaşi timp, împreună cu o echipă a înfiinţat o companie cu specific social (www.simprints.com), având ca scop dezvoltarea unui dispozitiv de scanare a amprentelor pentru monitorizarea pacienţilor în ţările în curs de dezvoltare. (

JIMBOREAN Alexandra - a absolvit facultatea de matematică şi informatică din Cluj cu 10, ca şefă de promoţie, apoi a mers în Austria, Linz, unde a urmat un program de master internaţional, urmat de studii doctorale, cu bursă dată de guvernul francez, în Strasbourg, Franţa. A obţinut şi bursa de excelenţă Google Anita Borg. Acum este post-doctorand la Universitatea din Uppsala, Suedia, luptă în competiţii de proiecte cu specialişti în informatică din toată lumea şi le predă studenţilor suedezi.

POPESCU George - la studii în străinătate din 2009, de atunci şi până în prezent a studiat şi lucrat în trei ţări europene: Franţa, Danemarca şi Elveţia la universităţi şi companii de top: Ecole Polytechnique la Paris în Franţa, Siemens Wind Power în Danemarca şi Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Elveţia. În perioada 2012-2013, ca doctorand în anul trei la EPFL, s-a concentrat pe cercetare şi a continuat să şi predea. În aceeaşi perioadă, a ocupat funcţiile de preşedinte al organizaţiei românilor de la EPFL şi preşedinte al comisiei doctorale a tuturor studenţilor doctoranzi din campus. 

3. America de Nord universitar:

CONSTANTIN Mariusstudent la Princeton University, în Fizică (optică cuantică), a lucrat în proiecte de cercetare în cosmologie, optică cuantică şi fizica plasmei, fiind ghidat de profesori renumiţi din fiecare domeniu. Dintre toate, proiectul în fizica plasmei în contextul fuziunii a avut cel mai mult succes şi a prezentat rezultatele la 3rd International Symposium on Lithium Applications for Fusion Devices în Italia, urmând să finalizeze un articol într-un jurnal ştiinţific. 

LEBĂDĂ Ana-Mariaprimul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League şi primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (care a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi).  În 2012-2013, ca specialist în marketing şi comunicare, a organizat cea mai importantă conferinţă din domeniul mediului de la Universitatea Columbia, singura organizaţie studenţească din domeniul dezvoltării durabile, cu membri din toate facultăţile Universităţii Columbia şi două conferinţe la nivel înalt, organizate de directorul Columbia Business School. 

ILIEŞIU Luca-Victor - studiază Fizica la Princeton University, concentrându-se pe cosmologie. În ultimele veri, a lucrat în cercetare teoretică, analizând modele pentru condiţiile primordiale din universul nostru. În timp ce experimentul de la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) poate observa doar particule la energii limitate, prin cosmologie putem descrie comportamentul particulelor la energii foarte mari, spune el. „Folosind observaţii ale radiaţiei cosmice, am reuşit să corelăm modelul nostru cu un model din fizica particulelor, prin care putem să prezicem masa unei particule similare cu bozonul Higgs, recent descoperit la CERN. În timpul cercetării mele, am fost susţinut de românii extraordinari din străinătate, care m-au inspirat prin munca lor formidabilă de cercetare. Aşadar, mi-am stabilit un obiectiv – mi-aş dori să pot să reunesc această comunitate într-un institut de studii avansate în România”, susţine cercetătorul. 

TUDOR Eugenstudent masterand în anul doi în cadrul Jackson School of Geosciences la University of Texas at Austin, în Statele Unite ale Americii, unde lucrează ca asistent de cercetare pe un proiect finanţat de Statoil SA, în Nordul Patagoniei, Argentina, pe caracterizarea unui bazin de sedimentare pentru a înţelege mai bine rezervoarele de hidrocarburi din subteran, supervizat de unul dintre cei mai buni geologi din domeniu, Ron Steel. 

ZELKO Ioana Alexandra - a studiat fizică la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a lucrat ca asistent de laborator şi ca tutore şi s-a alăturat proiectului Omniscope, un telescop prototip, care funcţionează prin interferometrie între o matrice de antene şi al cărui scop final este crearea unei hărţi în 3D a  universului şi descoperirea de noi informaţii despre materia şi energia întunecată. În ultimii doi ani şi jumătate, a fost trezorier pentru Romanian Student Association de la MIT.

4. America de Nord post-universitar

COMAN Soniastudent, asistent universitar şi cercetător la Columbia University, specializare în artă franceză. Are şi cunoştinţe de limbă şi cultură japoneză. Activitatea sa profesională împleteşte domeniul creativ-artistic cu cel academic şi de cercetare. Ca artist plastic, poet şi dramaturg, a avut numeroase expoziţii personale şi de grup, a publicat în reviste de specialitate pe plan internaţional, iar una dintre piesele sale de teatru a fost pusă în scenă în Statele Unite şi în Slovenia. Poeziile sale haiku, tanka şi renku au primit importante distincţii atât în Japonia, cât şi în alte ţări. 

LITERAT Ioana - a plecat din ţară la 17 ani, când a fost aleasă drept reprezentanta României la United World College (Canada), un colegiu internaţional, prezidat de Nelson Mandela si de Regina Noor a Iordaniei. Apoi a primit o altă bursă de studii la Middlebury College (SUA), unde s-a profilat pe film şi a absolvit summa cum laudae, (Highest Honors) în film şi media, obţinând şi premiul David Goldman pentru excelenţă academică. După absolvire, a lucrat în India ca şi coordonator al unui program educaţional de film şi media pentru copiii din castele marginalizate. În această funcţie, a pilotat un curs practic de film documentar, pe care l-a predat în şcoli publice. Acum este doctorand în anul IV la University of Southern California, unde studiază modele pedagogice participative şi forme de colaborare artistică online. 

MOGA Iustin - student în anul III la Facultatea de Medicină George Washington University în Washington DC.  În vara anului 2012, a început un proiect de cercetare în domeniul chirurgiei ortopedice pentru a studia coroziunea protezelor de şold din metal în timp. Rezultatele acestui proiect au fost prezentate deja la mai multe conferinţe, inclusiv în Toronto, Miami şi Dallas, şi vor fi prezentate la alte conferinţe în 2014. În anul universitar 2012-2013, a participat, de asemenea, la reuniunea anuală a American Academy of Orthopaedic Surgeons, unde a aflat despre cele mai recente evoluţii în domeniul chirurgiei ortopedice. 

ZIGONEANU Imolapostdoctorandă care se specializează în SUA la o universitate de top internaţional, cu experienţă vastă în domeniul ştiinţelor exacte şi medicale. Cercetarea ei se bazează pe inventarea bio-senzorilor care permit măsurarea activităţii într-o singură celulă, a enzimelor stimulate anormal în diferite tipuri de cancer. Utilizează deja aceşti bio-senzori pentru analiza tumorilor recoltate de la pacienţi, rezultatele obţinute contribuind la dezvoltarea unor terapii individualizate. Importanţa acestei cercetări este recunoscută de Institutul Naţional de Sănătate din SUA, care a acordat un scor excelent grantului său. De asemenea, a primit în SUA rezidenţă permanente datorită „abilităţilor sale inovative excepţionale, având un grad de expertiză mult superior celor care lucrează în domeniul ei, rezultatele cercetării sale aducând beneficii deosebite la nivel naţional.”

ZIGONEANU Lucianpostdoctorand la Duke University din SUA, o universitate ce se plasează constant în topul celor mai bune colegii din lume, cercetare specifică legată de meta-materiale acustice cu proprietăţi imposibil de obţinut în materialele convenţionale, cu rezultate publicate în jurnale extrem de apreciate de către cercetători. Un alt subiect de cercetare în care este implicat studiază fizica Pământului, mai precis influenţa fulgerelor asupra atmosferei înalte a planetei. Vara trecută a obţinut primele înregistrări video de mare viteză, din locaţii multiple, ale unor astfel de fenomene.

5. Alte continente:

BURLACU Ruxandra 25 de ani, cu o experienţă de 5 ani în Seul, inima Asiei. În prezent, este implicată în mai multe proiecte şi toate au scopul de a crea o punte de legătura între cele două culturi dragi ei: România şi Coreea de Sud. 

CÂRLAN Florindoctorand la Facultatea de Studii Avansate din cadrul Beijing Language and Culture University. Licenţiat în teologie, cu studii masterale în Drept Canonic şi Instituţii Comunitare la Facultatea de Drept a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a obţinut în 2012 o bursă naţională pentru aprofundarea limbii chineze la Beijing. Fiind singurul student român cu studii teologice din China, în 2013 a primit din partea oraşului Beijing o bursă specială pentru un stagiu de studii de doctorat. Tema cercetarii este studiul comparativ între gândirea filozofico-religioasă a lui LaoZi, pe baza recentelor descoperiri de la MaWangDui şi GuoDian, şi spiritualitatea creştin-ortodoxă, în lumina operelor patristice ale Părinţilor din primele veacuri. În prezent, proiectul de cercetare pe care l-a iniţiat este unic în China şi probabil şi în lume. A studiat limba chineză şi limba persană la Facultatea de Limbi şi Civilizaţii Orientale din cadrul Universităţii Bucureşti şi a beneficiat şi de o bursă de studii în Iran.

FĂT Mihai Ionuţ - a intrat la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti cu nota de 10 la examenul de limbă chineză. A participat la concursul internaţional de limbă chineză Chinese Bridge (Shanghai), fiind primul român care a luat parte la o asemenea competiţie. Ulterior, a beneficiat de o bursă mixtă şi a continuat studiile de filologie chineză în China, la Beijing Language and Culture University (BLCU), urmate de un studiu de master la Peking University(PKU) în cadrul Facultăţii de Filozofie, Secţia de Filozofie Chineză, fiind primul român care a studiat şi absolvit la această secţie, iar acum urmează un doctorat. 

SIBIŞTEANU Horeaa candidat pentru o bursă de studii în Japonia pentru că a considerat că ar fi ţara cea mai potrivită pentru formarea ei profesională şi din primii ani ai facultăţii a decis să se specializeze în Reabilitare Structurală, pentru că riscul seismic reprezintă una dintre problemele majore ale României. În activitatea de cercetare, m-am implicat activ în proiectul meu de cercetare, dar mi-am ajutat şi colegii de laborator în realizarea proiectelor lor. 

WAMSIEDEL Marius - a studiat pe trei continente, la instituţii de învăţământ superior prestigioase. A fost stagiar la Camera Reprezentanţilor din Arizona. După ce a absolvit facultatea, a revenit în ţară şi a realizat cercetări inovatoare despre incluziunea minorităţii rome şi reproducerea inter-generaţională a inegalităţii etnice. În prezent, urmează doctoratul la universitatea chineză cel mai bine poziţionată în clasamentele internaţionale, Universitatea din Hong Kong. Lucrarea sa propune o analiză etnografică de tip comparativ a evaluării morale a pacienţilor în China continentală şi din România. În noiembrie, a fost premiat la Fribourg (Elveţia), pentru o lucrare pe tema practicilor informale. 

6. România:

BUIGA Petronela -  a studiat la Facultaea de Medicină, dar are în spate şi activitatea de  voluntariat, conferinţele şi cursurile din variatele domenii, premiile şi bursele de cercetare câştigate (Londra, Oxford, Strasbourg). Urmează şi un master în Management.

CIORUŢA Bogdan - ”Puţini sunt cei care ar refuza să studieze în străinătate pentru că-şi iubesc mai mult facultatea sau oraşul”, spune el. Din martie 2014, va merge cu o bursă Erasmus la un stagiu de practică la Universitatea Cassino (Italia). Spune că este unul dintre studenţii care îşi „sacrifică” bursa din facultate pentru a participa la conferinţe şi simpozioane (Alba Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi). Îşi doreşte să ajungă într-o bună zi ”profesor, formator sau mentor, capabil de a le arăta tinerilor că „sacrificiul” pentru ştiinţă are o frumuseţe aparte”. 

FRONOIU Oana Mădălina - voluntar şi pasionată de chimie, inginerie şi fotografie. „Cred că numai prin muncă poţi ajunge să fii cel mai bun, iar asta nu se identifică de cele mai multe ori cu o notă maximă la un examen. Muncesc pentru tinerii de mâine; cu paşi mici, dar siguri creştem împreună o lume a faptelor”, spune ea.

LUPU Elena Sorina - spune că o caracterizează cuvintele spuse de Albert Einstein: „nu am vreun talent special, dar sunt extraordinar de curios.” A ajuns pentru prima dată la NASA când avea 15 ani, la un concurs organizat la U.S. Space & Rocket Center, Alabama. S-a întors acasă cu două premii şi o dragoste imensă pentru tehnologii spaţiale. Este studentă la Facultatea de Electronică, din cadrul Politehnicii şi leader-ul echipei LOW Gravity, ce va lansa un experiment în Aprilie 2014 de la baza Kiruna, Suedia, în cadrul unui proiect organizat de Agenţia Spaţială Europeană. În cei 6 ani, a obţinut mai multe premii la NASA şi la alte proiecte internaţionale, iar, de curând, a reprezentat România la Congresul Internaţional de Astronautică, unde a câştigat un premiu important. 

ŞERBAN Andreea Mădălinaîn paralel cu ciclul de licenţă la Medicină, la UMF „Carol Davila”, a urmat la Universitatea Paris V „René Descartes” şi un Master 1 în domeniul Geneticii, cu un stagiu de pregătire la Institut national de la santé et de la recherche médicale (INSERM). Anul acesta a primit Bursa Guvernului Francez pentru a continua parcursul în cercetare la Universitatea Paris XI, unde studiez principiile terapiei genice şi celulare în medicina regenerativă. În acelaşi timp, beneficiază de statutul de cercetător invitat la Institutul Pasteur, iar proiectul pe care îl dezvoltă vizează regenerarea celulelor stem de la nivelul fibrei musculare supuse stresului inflamator, modelul ales fiind sepsisul. A fost şefă de promoţie anul acesta la UMF „Carol Davila”. Este de asemenea voluntar în cadrul Ligii Naţionale Împotriva Cancerului.

7. Erasmus:

BURCIU Silviamembru AIESEC Bucureşti, a fost cu o bursă Erasmus în Portugalia şi masterand la Copenhagen Business School, Danemarca. 

BUTA Andra-Maria - „Sunt încă o idealistă. Cred în oameni, în puterea lor de a schimba lumea. Cred în bun-simţ, în principiile morale universale, în legile naturii atât de simplu, dar de logic construite. Cred în firesc. Tind spre echilibru, acel echilibru absolut care produce vidul, vidul care duce spre infinit. Încă încerc să îmi găsesc locul în acest imens puzzle al lumii, să-mi determin rolul şi să-mi aduc contribuţia în societate. Deocamdată, încerc să mă implic ori de câte ori am ocazia, spun „pas” la neutralitate”, spune ea.

GALL Sabinastudentă la Medicină în anul VI

PETRE Alexandra - a studiat matematică timp de 13 ani şi vrea o carieră în consultanţă în management pe partea de strategie. A participat în mai mult de 10 proiecte de voluntariat în ultimii trei ani.

VÎJDEA Ana-Maria - a studiat Cinematografie, Fotografie şi Media în cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai. A participat la un masterclass de film documentar din cadrul Astra Film Festival şi la elaborarea unui proiect de film sub coordonarea regizorului Andrei Ujică. De-a lungul anilor de studiu, a participat la diferite programe de training, cel mai recent fiind Aristoteles Workshop. Filmul realizat a fost selectat de diferite festivaluri naţionale şi internaţionale precum IDFA, East Silver Market, One World, BIEFF. În 2012 a aplicat pentru o bursă de studii Erasmus, în Turcia. În urma programului de mobilitate, a realizat două filme documentare, unul dintre ele aflat în prezent în post-producţie.

8. Arte:

BIVOL Ana - originară  din Moldova, a început studiul la vioară de când avea 5 ani. În 2011, a fost acceptată la Masterat în Chicago, la o universitate cu un program puternic de vioară şi orchestră simfonică. Primul an în State a fost foarte greu, spune ea, neştiind pe nimeni şi vorbind cu greutate limba engleză. Acum urmează programul de Post-Masterat acolo, iar în iarnă începe audiţiile pentru diferite orchestre simfonice.

MARINESCU Axia - în 2013, a absolvit concomitent ciclul de Master în pian la Conservatorul Regal de muzică din Bruxelles şi licenţa în filosofie la Universitatea Sorbona din Paris, ambele cu distincţia Magna cum laude. Tot în 2013, a avut onoarea de a fi primul artist român invitat de către Statul Francez să concerteze în cadrul ceremoniei decernării prestigioasei distincţii „Legiunea de onoare,” la Paris. „Povestea mea începe la vârsta de 5 ani, când am luat primele lecţii de pian. Am debutat la 11 ani cu orchestra Radiodifuziunii române, iar la 17 ani pe scena Ateneului român. După numeroase premii la olimpiadele de muzică şi concursuri internaţionale, mi-am continuat drumul, având şansa de a studia cu mari pianişti ai lumii la Conservator, atât în Paris, cât şi în Bruxelles”, spune el. A publicat mai multe articole, în special în reviste premiate de Fundaţia Templeton din SUA. 

BALTAG Olga - în vara anului 2014 va absolvi masterul de Studii Teatrale (Arts de la scene) în cadrul Universităţii din Strasbourg. Vrea să devină actriţă, dar este pasionată şi de scris: în vara anului 2012, a publicat prima ei carte (Autopsia Sufletului, Editura Iulian), „o culegere de texte de diferite nuanţe şi de factură literară, de la poezii în rimă la cele în vers alb şi până la proză”. Timp de doi ani a fost Preşedinta Asociaţiei regionale Jeunes Moldaves Strasbourg, ce are ca scop informarea şi ajutarea studenţilor nou-veniţi în Franţa cu sarcinile administrative, social-culturale şi altele. A devenit şi membră a Asociaţiei Studenţilor Români la Strasbourg (ADERS), iar în cadrul acesteia este organizatoarea concertului de Tradiţii şi Obiceiuri de Iarnă, din data de 9 decembrie la Strasbourg. 

DRĂGOI Alecsandra Raluca - are 20 de ani şi, de 3 ani, studiază fotografia la Universitatea din Portsmouth. 

GUNEA Noemi - după ce a absolvit secţia de actorie a Universităţii Hyperion, Bucureşti, a fost admisă Conservatorul Naţional de Artă Dramatică din Paris, cea mai prestigioasă şcoală de teatru din Franţa. A jucat rolul principal în două piese de teatru (Texte scurte de Matei Vişniec şi Howl), în mai multe proiecte de cinema (lungmetraje independente, rol principal în scurtmetraj). Anul acesta, urmează cursurile programului Certificat D’études Corporelles de la Sorbonne Nouvelle, unde aprofundează dansul contemporan, şi va filma în vacanţa de iarnă un rol principal într-un lungmetraj în Bucureşti. 

JUCAN Ioanadoctorandă în Teatru şi Performance Studies şi masterandă în Filosofie la Brown University în SUA. Proiectul său doctoral îmbină teatrul şi filosofia, contribuind la eforturile de creare a unui nou domeniu interdisciplinar numit Performance Philosophy. Este membră a asociaţiei internaţionale Performance Philosophy, precum şi lideră a grupului Performance and Philosophy la Brown. Este membră fondatoare şi regizor artistic al trupei Listening LabOratory. A lucrat ca dramaturg cu New York City Players (spectacolul Vision Disturbance). Spectacolele sale s-au jucat la Granoff Center for Creative Arts (Providence, SUA), Watermill Center (New York, SUA), Academia de Teatru din Helsinki, Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, Schaufenster Theater (Halle, Germania), precum şi în alte spaţii. 

MIRCEA Sînziana - are 21 de ani şi este pianistă, studentă în prezent în anul trei la Hochschule für Musik und Tanz Köln, în Germania, cea mai mare universitate de muzică din Europa. De asemenea, în perioada septembrie 2013-aprilie 2014, beneficiază de o bursă Erasmus la Guildhall School of Music and Drama din Londra. În anul 2011, a absolvit Liceul de Muzică George Enescu din Bucureşti, cu media 10.00 la Examenul de Bacalaureat. În cei doi ani de studiu petrecuţi acolo, a avut rezultate academice excepţionale, obţinând, la finalul anului doi, notă maximă la toate examenele, fiind singură din anul meu cu acest rezultat. De asemenea, a fost acceptată că studentă Erasmus atât la Royal College of Music Stockholm, cât şi la Guildhall School of Music London, optând pentru cea din urmă. În timpul studiilor din Germania şi Anglia, a desfăşurat numeroase recitaluri solo în România (Ateneul Român), Japonia (turneu de recitaluri Toyama, Okayama, Tokyo – 2012), Austria (Viena), Italia (Musica Riva Festival), Germania, dar şi cu orchestră, dintre care cea mai recentă a fost la Tokyo Metropolitan Theatre.

Cine sunt membrii juriului

Selecţia finală a candidaţilor este realizată de către Comisia de evaluare prezidată, ca în fiecare an, de Dl. Prof. Univ. Dr. Acad. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române. Membrii Comisiei de evaluare a acestei ediţii sunt Dl. Florin Codre, Dl. Mircea Tudor, Dl. Dumitru Prunariu, Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Dl. Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel şi Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, din data de 8 ianuarie 2014. Evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului studenţi şi tineri profesionişti, personalităţi din mediul academic şi sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artişti români de renume internaţional, alături de care invitaţii şi membrii Ligii vor sărbători 5 ani de existenţă a LSRS.


200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

Aproximativ 200 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la unviersităţi de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, Harvard, Oxford sau Paris-Sorbonne s-au înscris la cele opt categorii ale concursului care va desemna cei mai buni studenţi români de peste hotare, la Gala organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) din 8 ianuarie.

FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională

Mândria de a fi român se simte mai puternic când eşti printre străini. O spun studenţii români plecaţi la universităţi în afara ţării, tineri care au transmis mesaje de solidaritate şi de schimbare în bine a ţării, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de ei, şi colegii lor străini din toată lumea au spus ”La mulţi ani, România!”.

LSRS dă startul concursului de Excelenţă Academică pentru studenţii români din străinătate

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă lansarea ediţiei cu numărul cinci a concursului pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite