200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

0
0

Aproximativ 200 de studenţi români din toate colţurile lumii, de la unviersităţi de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, Harvard, Oxford sau Paris-Sorbonne s-au înscris la cele opt categorii ale concursului care va desemna cei mai buni studenţi români de peste hotare, la Gala organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) din 8 ianuarie.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a anunţat încheierea înscrierilor pentru Competiţia Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate în anul universitar 2012-2013. 

”În concurs, la cele opt categorii anunţate, s-au înscris aproximativ 200 de studenţi români din toate colţurile lumii. Concurenţii provin de la unviersităţi de prestigiu internaţional precum Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne şi nu numai”, se arată într-un comunicat de presă.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică la cel mai înalt nivel, la următoarele categorii: 

  • Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar),
  • Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar)
  • Studentul Român al Anului de pe Alte Continente
  • Studentul Român Erasmus al Anului
  • Studentul Anului în România
  • Premiul Special în Arte”.


Toate candidaturile, cu excepţia celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiţia pentru Marele Premiu: „Studentul Român al Anului”.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, ce se va desfăşura, şi de această dată, la Palatul Parlamentului în Bucureşti, pe 8 ianuarie.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 1.000 de studenţi şi tineri profesionişti, personalităţi din mediul academic şi sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

Juriul competiţiei

”Preselecţia celor 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în concurs se va face în prima etapă de către laureaţii ediţiilor precedente, iar selecţia finală de către juriul prezidat de Acad. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române, şi alcătuit din: Florin Codre, Mircea Tudor, Dumitru Prunariu, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel de la Universitatea George Washington din SUA, şi, nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe de la EURISC”, se mai arată în comunicat.

Cei care vor să participe la Gală se pot înscrie gratuit completând formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri, anunţă organizatorii.


FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională

Mândria de a fi român se simte mai puternic când eşti printre străini. O spun studenţii români plecaţi la universităţi în afara ţării, tineri care au transmis mesaje de solidaritate şi de schimbare în bine a ţării, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de ei, şi colegii lor străini din toată lumea au spus ”La mulţi ani, România!”.

LSRS dă startul concursului de Excelenţă Academică pentru studenţii români din străinătate

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă lansarea ediţiei cu numărul cinci a concursului pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite