FOTO VIDEO Mesajul studenţilor români din străinătate de Ziua Naţională

0
0

Mândria de a fi român se simte mai puternic când eşti printre străini. O spun studenţii români plecaţi la universităţi în afara ţării, tineri care au transmis mesaje de solidaritate şi de schimbare în bine a ţării, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Alături de ei, şi colegii lor străini din toată lumea au spus ”La mulţi ani, România!”.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a transmis din toate colţurile lumii: ”La mulţi ani! La mulţi ani, românilor de pretutindeni!”.

Aceştia au adunat într-un colaj foto mesajele câtorva dintre tinerii români care au plecat la studii peste hotare, toţi cu steagul României în mâini, sub sloganul ”Mergem înainte, împreună!”.

Totodată, cei de la LSRS au realizat şi două materiale video, unul cu mesajele studenţilor români pentru românii de pretutindeni şi altul cu mesajele colegilor lor străini pentru toţi românii.

”Sperăm ca urările noastre să ajungă şi prin intermediul dvs. în casele tuturor românilor. Vă mulţumim şi vă dorim un 1 Decembrie plin de speranţă şi încredere!”, au transmis reprezentanţii LSRS de Ziua Naţională.

Mesajul studenţilor români de la LSRS:

Mesajul studenţilor străini pentru România:

Şi cei de la EDUCATIVA Group, care le oferă sprijin şi consiliere tinerilor care vor să plece la studii în străinătate, i-a provocat pe tinerii deja plecaţi la universităţi străine să spună pe pagina de Facebook a organizaţiei ce ar aduce cu ei în România din experienţa trăită peste hotare.

Georgiana Stanciugelu, stabilită în Paris, Franţa, a scris pe pagina Educativa ce-i doreşte ţării natale: ”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie/ Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? O imagine cât mai frumoasă în străinătate - aşa cum o promovez şi eu! La mulţi ani! ”. De asemenea, a postat şi poze cu o masă tradiţională şi în costumul popular.

image

Georgiana Stanciugelu, pagina de Facebook

Bogdan Ferariu, aflat la studii în Varşovia, Polonia, a creat de Ziua Naţională a României o horă digitală pentru toţi românii.

Liviu Alexa, tot din Paris, Franţa, spune că ”aduce o scumpă îmbrăţişare din Omaha Beach, locul unde Speranţa părea că nu va mai veni. Mă mai aşteaptă cineva?”.

Un alt tânăr spune: ”Întors acasă, dintr-un lung voiaj, ca un Ulise chinuit de dorul căminului, am reuşit să aduc cu mine un cadou - o cutie retro chic, frumos ambalată, în care am pus cinci obiecte: o rază de soare, care să readucă speranţa în sufletul românilor, o lalea purpurie, care să aducă renaşterea României, un bob de rouă, care să sfinţească ţara, o şoaptă dintr-o furtură, care să întărească poporul, şi un vers de poezie care să descătuşeze imaginaţia tuturor. La mulţi ani, frumoasă Românie!”.


Mai puteţi citi despre Ziua Naţională a României: 

De ce se declară patrioţi 85% din români de 1 Decembrie. Ce legătură există între sărbătorile de iarnă şi sentimentul naţional. În prag de 1 Decembrie, IRES a măsurat percepţia publică legată de sărbătoarea naţională. Un număr foarte mare de  respondenţi,  85%, se declară patrioţi, iar 87% spun că Ziua Naţională e importantă pentru ei, deşi există o nemulţumire generală faţă de situaţia actuală. Sociologul Vasile Dâncu arată că 1 Decembrie este asociat şi cu venirea sărăbătorilor de iarnă, lucru care face ca frustrările oamenilor să fie estompate.

Mesajul transmis compatrioţilor de cea mai bună spadasină a lumii din 2013: „Să ne mândrim în fiecare zi că suntem ROMÂNI“

Ana Maria Brânză (29 de ani) a încheiat anul pe primul loc în ierarhia mondială, fiind cea mai bună spadasină din 2013. Scrimera stelistă a ţinut să le adreseze un mesaj tuturor compatrioţilor, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Dacă aş putea, aş scrie mare pe ziduri – români, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!“. Ziua Naţională a României ar trebui să fie mai mult decât un prilej de sărbătoare şi de voie bună. În cazul nostru, al românilor, Ziua Naţională are semnificaţia întregirii ţării şi a unităţii românilor. O Unire obţinută cu sânge şi sacrificii imense, pe care acum o parte a societăţii româneşti o vrea refăcută la un nivel mai mic.

Parada de 1 Decembrie: Ponta a dat mâna cu Băsescu, Antonescu, nu. La festivitatea de la Arcul de Triumf, premierul Victor Ponta i-a strâns mâna preşedintelui Traian Băsescu, în ciuda contrelor din ulta vreme dintre cei doi. De partea cealaltă, Crin Antonescu l-a evitat pe şeful statului.

Cele mai frumoase imagini de ziua României postate pe Instagram. Ziua Naţională a României a fost sărbătorită prin parade în toată ţara, sarmale, petreceri, dar şi pe reţelele sociale. Românii de pe Instagram au urat #lamultianiromania în felul lor.

INFOGRAFIE Cu ei ne mândrim în lume: şase antrenori români au sărbătorit Ziua Naţională în cel mai frumos mod posibil. Echipa naţională a ratat calificarea la Mondialul din 2014, iar Steaua şi Pandurii au fost eliminate deja din cupele europene. Totuşi, în mijlocul acestor rateuri, sunt şi oameni care fac cinste României.

Filosoful născut de Ziua Naţională: „Din când în când, România găseşte o salvare care nu ştii de unde vine. Vorba lui Fănuş Neagu: Dumnezeu e căsătorit cu o româncă!“. Eseistul şi filosoful clujean Aurel Codoban împlineşte duminică, de Ziua Naţională, 65 de ani. Predă semiotică, hermeneutică şi teorii ale comunicării la două universităţi din Cluj. De ziua sa îşi doreşte ca timpul să nu mai alerge atât de repede.

VIDEO Petrecere cum numai românii ştiu să facă. Sute de mii de oameni sărbătoresc Ziua Naţională cu sarmale, ţuică fiartă şi dansuri cu majorete. Sute de mii de români au ieşit, duminică, în stradă, pentru a sărbători 95 de ani de la Marea Unire. Pe lângă paradale militare organizate în marile oraşe ale ţării, cei care au participat la festivităţi s-au putut bucura de porţii întregi de sarmale şi ţuică fiartă.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite