România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Buhai, unul dintre elevii de top ai României la Informatică
Rareş Buhai, unul dintre elevii de top ai României la Informatică

Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint) la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), în perioada 7 - 13 septembrie 2013.

Elevii seniori din lotul olimpic la informatică vin acasă cu patru medalii anul acesta de la a 21-a ediţie a Balcaniadei de Informatică, din Sarajevo, potrivit Ministerului Educaţiei.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie.

Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint.

Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova).

În 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai - medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa - medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.

Elevii români revin în ţară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".


Peste 200 de olimpici internaţionali vor beneficia de tabere pe litoral

Peste 200 de olimpici internaţionali vor beneficia de tabere pe litoral, de duminică până la mijlocul lunii septembrie, prin programul naţional "Tabăra Olimpicilor" organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) prin intermediul Direcţiei Tabere şi Agrement.

VIDEO Adevărul Live: olimpicii români premiaţi internaţional vor să studieze la facultăţi din afară, dar să revină în România, la Măgurele

Patru elevi olimpici medaliaţi la Olimpiadele internaţionale au fost invitaţi în studioul Adevărul Live de la ora 11.00. Premianţii la informatică şi fizică au vorbit despre cât trebuie să înveţe, ce înseamnă participarea la Olimpiadele şcolare şi care este viitorul lor în România.

PERFORMANŢĂ. Elevii români au obţinut locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul României a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur, şi locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto, în Japonia.

România va organiza ediţia din anul 2018 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică a încredinţat României organizarea ediţiei din anul 2018 a competiţiei pentru cei mai buni tineri matematicieni. Va fi pentru a şasea oară când ţara noastră va organiza acest concurs, după ediţiile din anii 1959 (Braşov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 şi 1999 (toate trei, la Bucureşti), se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Olimpicii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care s-a desfăşurat în perioada 18 - 27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Şase medalii pentru olimpicii români la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.

PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia: au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

Guvernul îi premiază pe elevii de 10 la Bac, în timp ce pe olimpicii din 2010-2011 i-a "uitat"

Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri că îi va premia cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureatul din acest an. Asta în timp ce olimpicii internaţionali ai ţării din 2010 -2011 rămân în continuare nerecompensaţi.

Olimpicii români au luat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Olimpici români de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au câştigat cinci medalii, două de aur şi trei de argint, la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Rezultate de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Informatică

Olimpicii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz de la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc la Brisbane, Australia, în perioada 6 - 13 iulie 2013. Toţi participanţii din România se întorc în ţară cu medalii.

Cei care nu sunt aşteptaţi la aeroport, deşi se întorc cu medalii: olimpicii la fizică, matematică şi informatică

Olimpicii români la informatică, fizică şi matematică s-au dus în această perioadă la Olimpiadele Internaţionale ale disciplinelor lor. Tinerii informaticieni au cucerit patru medalii, în timp ce lotul de fizică termină mâine, iar lotul de matematică va pleca pe 18 iulie în Columbia. Înainte de plecarea lor, adevarul.ro a discutat despre aşteptările lor şi dorinţele privind sistemul educaţional românesc.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite