Rezultate de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii români care au reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Informatică                       FOTO: Facebook
Liceenii români care au reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Informatică                       FOTO: Facebook

Olimpicii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz de la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc la Brisbane, Australia, în perioada 6 - 13 iulie 2013. Toţi participanţii din România se întorc în ţară cu medalii.

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) a obţinut o medalie de aur.

Laureat cu aur, anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, a repetat performanţa, anul acesta.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz, potrivit Ministerului Educaţiei.

Astfel, România ocupă locul 5 pe naţiuni, după China, Rusia, Coreea de Sud şi SUA.

Ţara noastră se mândreşte, din 1990, primul an în care a participat la această olimpiadă internaţională, cu 26 de medalii de aur, 38 de medalii de argint şi 23 de medalii de bronz

În total, 65 de tineri români au mers la această competiţie în ultimii ani, iar primul loc în clasamentul rezultatelor pe ţară îl ocupă Vlad Gavrilă, cu patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz) obţinute la cele patru ediţii la care a participat. 

olimpiada internationala de informatica 2013

Elevii care au participat la Olimpiada de Informatică, în Australia    FOTO: Alex Gavrilă/Facebook

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.

Olimpicii români revin în ţară, duminică, 14 iulie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 13.05.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite