Olimpicii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări    FOTO: Adevărul
Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări    FOTO: Adevărul

Elevii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care s-a desfăşurat în perioada 18 - 27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

O medalie de argint îi aparţine unui multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică, Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare. Este a cincea distincţie obţinută de olimpic în această competiţie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 până în prezent şi având în palmares două medalii de aur şi trei de argint.

Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru, care a câştigat o medalie de bronz la ediţia precedentă, şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Ştefan Spătaru, Marius-Ioan Bocanu şi Andrei-Viorel Bud au făcut primii paşi spre performanţa în matematică în Alexandria, Piteşti şi respectiv Negresti-Oaş, oraşele lor natale, îndreptându-se ulterior spre excelenţă ca bursieri ai Liceului Internaţional de Informatică.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite