Proiect de OUG: Probele orale la Bac 2023 se vor echivala cu notele din liceu. Ce se întâmplă cu evaluarea națională | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educației anunță într-un comunicat transmis vineri că a inițiat un proiect de ordonanță care privește organizarea examenului de Bacalaureat 2023.

Fotot: Alina Mitran
Fotot: Alina Mitran

”Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat un proiect de OUG pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 - 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de Bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar”, se arată în comunicat.

În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În anul școlar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se  organizează.

Potrivit aceleiași surse, concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei.

Citește proiectul de OUG mai jos:

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite