Olimpicii internaţionali din 2013, premiaţi în luna septembrie. Peste 12.000 de lei pentru aur şi punctaj maxim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai recentă performanţă remarcabilă a României aparţine lotului de informatică, iar în weekend olimpicii la matematică s-au întors acasă cu şase medalii         FOTO: Alex Gavrilă/Facebook
Cea mai recentă performanţă remarcabilă a României aparţine lotului de informatică, iar în weekend olimpicii la matematică s-au întors acasă cu şase medalii         FOTO: Alex Gavrilă/Facebook

Ministerul Educaţiei a anunţat că îi premiază, în luna septembrie, pe olimpicii români medaliaţi la concursurile şcolare internaţionale din 2013, de la competiţiile regionale până la olimpiadele internaţionale. Sumele variază între aproape 2.500 de lei şi pot depăşi 12.000 de lei, pentru medalia de aur.

Ministerul Educaţiei Naţionale va premia, în luna septembrie 2013, elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în acest an, profesorii care i-au pregătit şi unităţile şcolare din care provin elevii, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale pleacă de la 3.940 de lei pentru menţiune, în timp ce medaliile sunt recompensate cu 5.770 de lei pentru bronz/premiul III, 8.080 lei - medalie de argint/premiul II, 9.430 lei - medalie de aur/ premiul I şi 12.180 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim.

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul II, 2.860 lei pentru medalie de bronz/premiul III şi 2.480 lei pentru menţiune. 

În această categorie intră elevii laureaţi la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică-Shumen, explică reprezentanţii ministerului.

Premii şi pentru profesori şi şcoli

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor, se mai arată în comunicatul oficial. 

De asemenea, pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat, însă banii se pot folosi exclusiv pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ, au mai spus reprezentanţii ministerului.


România va organiza ediţia din anul 2018 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică a încredinţat României organizarea ediţiei din anul 2018 a competiţiei pentru cei mai buni tineri matematicieni. Va fi pentru a şasea oară când ţara noastră va organiza acest concurs, după ediţiile din anii 1959 (Braşov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 şi 1999 (toate trei, la Bucureşti), se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Olimpicii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care s-a desfăşurat în perioada 18 - 27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Şase medalii pentru olimpicii români la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.

PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia: au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

Guvernul îi premiază pe elevii de 10 la Bac, în timp ce pe olimpicii din 2010-2011 i-a "uitat"

Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri că îi va premia cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureatul din acest an. Asta în timp ce olimpicii internaţionali ai ţării din 2010 -2011 rămân în continuare nerecompensaţi.

Olimpicii români au luat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Olimpici români de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au câştigat cinci medalii, două de aur şi trei de argint, la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Rezultate de excepţie pentru România la Olimpiada Internaţională de Informatică

Olimpicii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz de la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc la Brisbane, Australia, în perioada 6 - 13 iulie 2013. Toţi participanţii din România se întorc în ţară cu medalii.

Cei care nu sunt aşteptaţi la aeroport, deşi se întorc cu medalii: olimpicii la fizică, matematică şi informatică

Olimpicii români la informatică, fizică şi matematică s-au dus în această perioadă la Olimpiadele Internaţionale ale disciplinelor lor. Tinerii informaticieni au cucerit patru medalii, în timp ce lotul de fizică termină mâine, iar lotul de matematică va pleca pe 18 iulie în Columbia. Înainte de plecarea lor, adevarul.ro a discutat despre aşteptările lor şi dorinţele privind sistemul educaţional românesc.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite