O medalie de aur şi trei de argint pentru lotul olimpic de chimie al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpicii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie din Rusia
Olimpicii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie din Rusia

O medalie de aur şi trei medalii de argint este bilanţul participării României la a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie (IChO), desfăşurată în perioada 20 - 29 iulie 2014, la Hanoi (Vietnam). Rezultatul echipei României este unul dintre cele mai bune pe echipe, potrivit Ministerului Educaţiei. La Olimpiada de la Moscova, din mai, echipa noastră a ocupat primul loc în lume.

Laureată cu argint la ultimele două ediţii şi aflată la ultima participare, Maria Andreea Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit să-şi adjudece în acest an medalia de aur, se arată într-un comunicat de presă de la Ministerul Educaţiei.

Ceilalţi trei performeri, toţi medaliaţi cu argint, sunt Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti şi Bogdan Ştefan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint şi în 2013, la Moscova.

La competiţia din acest an au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări.

Peformanţă maximă la Olimpiada de la Moscova

Elevii români au obţinut locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în mai 2014, în Rusia. În total, elevii români au obţinut şapte medalii - cinci de aur, una de argint şi una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiţie. 

Ţara gazdă a ocupat locul doi în cadrul competiţiei, cu trei medalii de aur, informează Ministerul Educaţiei.

Cei cinci elevi medaliaţi cu aur sunt Andreea Maria Filip(clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti),Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti).

Medalia de argint a fost obţinută de Vlad-Mihai Mandric(clasa a XI-a/Colegiul Naţional„Sfântul Sava” din Bucureşti), iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul s-a desfăşurat la Moscova, în perioada 11-17 mai.

Ca atare, Prim-ministrul Victor Ponta i-a premiat de curând pe aceştia, oferindu-le sume dublate faţă de cele stabilite de lege pentru performanţele la olimpiadele internaţionale.


Pe aceeaşi temă:

Un elev român a cucerit o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul 1 în Europa la Olimpiada de Fizică

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite