Elevii români, cei mai buni la chimie. România a ocupat locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
0
Şapte medalii - cinci de aur, una de argint şi una de bronz - palmaresul elevilor români FOTO M.E.N.
Şapte medalii - cinci de aur, una de argint şi una de bronz - palmaresul elevilor români FOTO M.E.N.

Elevii români au obţinut locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Rusia. În total, elevii români au obţinut şapte medalii - cinci de aur, una de argint şi una de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiţie. Ţara gazdă a ocupat locul doi în cadrul competiţiei, cu trei medalii de aur, informează Ministerul Educaţiei.

Cei cinci elevi medaliaţi cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti).

Medalia de argint a fost obţinută de Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional„Sfântul Sava” din Bucureşti), iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Olimpicii români au revenit în ţară duminică, la ora 19:15, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul s-a desfăşurat la Moscova, în perioada 11-17 mai.

Medalie de aur şi menţiune la Olimpiada Internaţională de Filosofie

De asemenea, doi elevi, de la două colegii din ţară, au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Filosofie, desfăşurată în Lituania, la Vilnius. Elevii au obţinut o medalie de aur şi o menţiune.

Medalia de aur a fost câştigată de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău (judeţul Sălaj), iar menţiunea i-a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, de la Colegiul Naţional Decebal din Deva.

„Concursul din acest an, dedicat filosofului Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanţi din 41 de state. Conform regulamentului competiţiei, ţara organizatoare poate înscrie în concurs zece elevi, celelalte state având dreptul la câte doi”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Pe aceeaşi temă:

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite