Un elev român a cucerit o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut o medalie de aur şi două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing, anul acesta.

Un elev de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, Dan Mirea, a luat medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, potrivit site-ului oficial al concursului.

Pe lângă medalia de aur obţinută, Dan Mirea a luat şi un premiu "Best Solution" pentru cea mai bună rezolvare a unuia dintre subiectele probei individuale.

Tânărul a mai participat anul trecut la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, desfăşurată la Luxembourg, unde a luat aurul, la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, de la Teheran, unde a luat medalia de argint, şi la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc în Mysore, India, unde a cucerit trei medalii: aur, argint şi bronz.

Lotul României care a participat la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing a fost format din elevii: Ioana Bouroş, Iulia Marinescu, Dan Mirea şi Vlad Neacşu, alături de Valentina Cojocaru şi Roxana Dincă. Tinerii au trecut prin 10 ore de probe, şase pentru proba individuală şi patru pentru proba pe echipe.


Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul 1 în Europa la Olimpiada de Fizică

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite