Ministerul Sănătăţii: Avize epidemiologice, doar la înscrierea elevilor într-un ciclu nou de învățământ

0
Publicat:

Elevii şi preşcolarii trebuie să aducă adeverinţe medicale sau avize epidemiologice la școală doar atunci când trec dintr-un ciclu școlar în altul și nu la începutul fiecărui an școlar, precizează Ministerul Sănătății. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăseşte în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nr. 2508/4493 din 2023.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite