Cât costă să echipezi complet ghiozdanul unui elev. Prețurile rechizitelor, destul de piperate

0
Publicat:

Au mai rămas doar câteva zile până la începutul noului an școlar. Pe ultima sută de metri, părinții încearcă să le cumpere celor mici tot ce este necesar pentru orele de la clasă. Astfel, mulți se întreabă cât costă un ghiozdan echipat complet.

Ghiozdan SURSĂ FOTO Shutterstock
Ghiozdan SURSĂ FOTO Shutterstock

Prețurile existente în magazine sunt, de multe ori, piperate, dar există și produse mai accesibile, pe care și le pot permite și familiile cu o situație financiară mai dificilă.

Părinții elevilor din clasele primare plătesc sume mai mari

Conform reprezentanților marilor magazine, cel mai costisitor este să pregătești de școală un elev care se află în clasele primare. Activitățile pe care copiii le desfășoară în clasele primare sunt multiple și de multe ori necesită și resurse suplimentare. Odată cu trecerea timpului, când ajung în ani terminali la gimnaziu sau liceu, elevii nu mai pun atât de mult accent pe rechizite, întrucât se bazează mai mult pe materiile principale.

,,Cei care cheltuiesc cei mai mulți bani pentru rechizite sunt părinții care au copii în clasele primare. Prețul unui ghiozdan pornește de la aproximativ 80 de lei dar poate ajunge și la câteva sute de lei, la noi în magazin. Cei mici au nevoie de penar, stilou, creioane colorate, materiale pentru orele de pictură și tot felul de alte lucruri pentru activitățile practice. De multe ori, acestea sunt mai costisitoare", ne-a precizat reprezentantul unui mare magazin din Iași.

La ce sumă ajunge echiparea unui ghiozdan

Aruncând o privire în marile magazine, prețul unui ghiozdan, de calitate medie, este de aproximativ 120 de lei și poate să crească în funcție de dotări și de compartimentare. Prețul unui penar, considerat necesar de către toți părinții este, în medie, 50 de lei și diferă tot în funcție de capacitatea pe care o are.

Stiloul, un accesoriu ce nu trebuie să lipsească din recuzita școlarilor, poate fi achiziționat pentru suma medie de 30 de lei, chiar dacă este vorba despre un stilou cu rezerve. Prețul unui set complet de creioane colorate ajunge la suma de 25 de lei, în timp ce pentru un set de acuarele calitative, părinții vor fi nevoiți să scoată din buzunare suma de aproximativ 40 de lei, la care se adaugă și costul unui set de pensoane, în medie de 20 de lei.

Reprezentanții magazinelor susțin că părinții plătesc, în medie, aproximativ 120 de lei pentru asigurarea necesarului de caiete și blocuri de desen. Astfel, trăgând linie, pentru a echipa complet ghiozdanul unui elev, părinții trebuie să scoată din buzunare suma de aproximativ 400 de lei, preț în care este inclus și ghiozdanul.

,,Prețurile sugerate sunt cele ale produselor mai calitative. Cu siguranță, pe piață există și produse mai ieftine, chiar și la noi în magazin dar, făcând o medie, cam acestea ar fi costurile", ne-a mai spus reprezentantul magazinului ieșean.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite