Guvernul vrea să stabilească un prag de acordare al burselor de merit

0
Publicat:

Guvernul își propune să adauge un prag de acordare al burselor de merit, astfel încât acestea să nu mai fie primite de elevi cu medii sub 2.

Guvernul vrea un prag de acordare a burselor de merit
Guvernul vrea un prag de acordare a burselor de merit

După scandalul stârnit de bursele de merit pe care elevii cu medii sub 2 le-ar primi și după ce au fost centralizate datele de Ministerul Educației, potrivit G4Media, Guvernul își dorește să implementeze un prag de acordare al acestor burse, pentru a nu mai exista „anomalii”. 

Conform sursei citate,  Marcel Ciolacu a avut deja o discuție cu Ligia Deca, Ministrul Educației, pe această temă. 

Premierul declara săptămâna trecută că  situația este „ total anormală” și că „acest lucru nu poate fi acceptat în continuare”. 

Potrivit datelor publicate de ministerul Educației, aproape 8.500 de elevi cu media sub 5 ar lua bursă de merit. Din aceștia, 158 au medii sub 2 și puțin peste 700 de elevi au medii între 2,00 și 2,99. 

Acest lucru este posibil deoarece nu mai există limite de medie pentru bursele de merit. „Anomalia”, așa cum a fost descrisă de secretarul de stat Florian Lixandru, este întâlnită  doar în cazul elevilor de clasa a IX-a. Aceștia primesc bursă de merit în funcție de media de admitere la învățământul liceal sau profesional pot avea medii sub 5, pentru că nu sunt condiționați de un prag minim pentru a intra la liceu. 

Secretarul de stat Florian Lixandru spunea, săptămâna trecută, că acest lucru poate fi corectat doar de Ordonanță de urgență sau o inițiativă parlamentară. 

Reamintim că au fost prezentate numeroase cazuri de elevi cu medii sub 2, de la diferite licee din țară, care sunt pe listele pentru bursă de merit cu medii de 1,59 sau 1,85. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite