Au început înscrierile pentru Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din ianuarie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până la data de 15 noiembrie 2013   FOTO: Adevărul
Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până la data de 15 noiembrie 2013   FOTO: Adevărul

Studenţii români din străinătate cu rezultate academice şi extra-curriculare de excepţie în anul academic 2012-2013 se pot înscrie online până la 15 noiembrie, pentru a concura la una din cele cinci categorii ale ediţiei din 8 ianuarie 2014 ale Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

Categoriile de premii ce vor fi acordate la ediţia din 2014 a Galei LSRS sunt: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia), Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România, Premiul Special în Arte şi Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate.

Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până la data de 15 noiembrie 2013, se arată într-un comunicat LSRS.

Studenţii care doresc să se înscrie în competiţia pentru primele cinci categorii de premii (Studentul Anului din America de Nord, Europa, de pe alte Continente, România si Premiul Special în Arte), pot trimite într-un e-mail la adresa studentulanului@lsrs.ro, următoarele documente:

  • un CV (în limba română, engleză sau franceză) salvat cu denumirea NumePrenumeCV
  • o scurtă autodescriere (în limba română, cu diacritice, la persoana I, de cel mult 150 de cuvinte) salvată cu denumirea NumePrenumeDescriere. Opţional, se poate trimite şi un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip. E-mail-ul trebuie să aibă ca titlu secţiunea la care studentul doreşte să participe (ex: Studentul Anului din America de Nord).


De asemenea, pentru Studentul Român al Anului din America de Nord, respectiv Studentul Român al Anului din Europa se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: universitar (licenţă, masterat) şi post-universitar (doctorat, post-doctorat).

Studentul ERASMUS al Anului

În ceea ce priveşte înscrierea în competiţia pentru premiul Studentul Român ERASMUS al Anului, candidaturile se trimit la adresa de e-mail erasmus@lsrs.ro. Ele constau în:

  • CV (în limba română, engleză sau franceză),
  • formular complet de candidatură
  • o scurtă autodescriere (în limba română, cu diacritice, la persoana I, de cel mult 150 de cuvinte).

Opţional, se poate trimite şi un scurt videoclip de prezentare salvat cu denumirea NumePrenumeVideoclip. E-mail-ul va avea ca titlu „Studentul Român ERASMUS al Anului”.

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu— de la ştiinţele exacte la ştiinţele umaniste şi arte.

Toate candidaturile acceptate pentru categoriile de premii Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Anului de pe alte Continente (altele decât America şi Europa), Studentul Român ERASMUS al Anului şi Premiul Special în Arte intră automat şi în întrecerea pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional, iar premiile vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, care va avea loc pe 8 ianuarie 2014, la Bucureşti.


Pe voi, cei care aţi studiat în Europa, cine vă recomandă?

Fostul angajat la Direcţia Sanitar-Veterinară  Dolj, PSD-istul Vali Iovan este noul secretar adjunct al Institutului Cultural Român, iar cântăreaţa de muzică populară, liberala Ioana Maria Ardelean este noua directoare a serviciului anticorupţie din cadrul ministerului Dezvoltării Regionale. Dacă pe primul nu am aflat încă ce îl recomandă, în cazul liberalei, domnul Dragnea s-a exprimat: „Vocea şi talentul”.

LSRS dă startul concursului de Excelenţă Academică pentru studenţii români din străinătate

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă lansarea ediţiei cu numărul cinci a concursului pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Sergiu Paşca e cel mai bun student român din străinătate. Cercetător la Facultatea de Medicină de la Stanford (SUA), el mizează pe revenirea tinerilor în ţară

Liga Studentilor Români din Străinătate şi-a desemnat aseară câştigătorii în cadrul Galei de la Palatul Parlamentului. Sergiu Paşca este cel mai bun student român din străinătate, în timp ce Alexandru Călin este cel mai bun student din România din anul universitar 2011-2012.

VIDEO Gruia Bădescu, studentul anului în Europa postuniversitară, doctorand la Cambridge: „Cele cinci lucruri pe care le-aş schimba la Bucureşti“

Gruia Bădescu, românul care a câştigat premiul pentru cel mai bun student român din Europa, nivelul postuniversitar, la Gala LSRS de săptămâna aceasta şi care cercetează acum reconstrucţia urbană la Cambridge a explicat într-un interviu acordat ”Adevărul” ce ar schimba în Bucureşti.

EXCLUSIV Sergiu Paşca, studentul român al anului 2012 din străinătate: „Ar fi trebuit să plec la studii mai devreme“

La 30 de ani, Sergiu Paşca a primit şi premiul „Cel mai bun student român din străinătate“ la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din 2013 şi ar fi vrut să plece la studii în afară mai devreme. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, Paşca spune că aspiră la propriul laborator de cercetare în care să continue studiile despre autism, însă în America, pentru că „e greu să faci cercetare în România“.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite