Statele Unite pledează pentru reforma Consiliului de Securitate al ONU prin includerea țărilor din Africa și America Latină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul american la Organizația Mondială, Linda Thomas-Greenfield, a menționat că Washingtonul nu a indicat care țări ar trebui să facă parte din Consiliului de Securitate al ONU. 

Sediul ONU. Foto: Shutterstock
Sediul ONU. Foto: Shutterstock

Statele Unite sunt în favoarea reformării Consiliului de Securitate al ONU prin crearea de locuri suplimentare pentru membri permanenți și alegerea unora noi dintre țările din Africa și America Latină, a declarat miercuri la un briefing la Departamentul de Stat, trimisul american la organizația mondială, Linda Thomas-Greenfield.

Am început discuțiile. După cum a anunțat președintele SUA în septembrie, în săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, susținem reforma Consiliului de Securitate al ONU și includerea de locuri suplimentare pentru membri permanenți ai Consiliului de Securitate, precum și includerea de noi membri aleși ai Consiliului", a spus Thomas. -Greenfield.

Nu am indicat care țări vor fi acestea, cu excepția faptului că sprijinim noile state membre din Africa și America Latină”, a spus diplomatul. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite