Șapte persoane au fost strivite de o mașină în faţa unui centru de primire a migranţilor în Texas VIDEO

0
Publicat:

Şapte persoane au murit şi mai multe au fost rănite duminică dimineaţa. în Texas. O mașină le-a lovit în plin, în faţa unui centru de primire a migranților, unde oamenii așteptau într-o stație de autobuz. Șoferul autovehiculului a fost arestat, arată poliția.

Maşina „a strivit mai multe persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz”, a declarat Martin Sandoval, purtător de cuvânt al poliţiei din Brownsville, unui post de televiziune local.

Cele șapte persoane au fost ucise, şoferul vehiculului a fost arestat şi este pe cale de a primi îngrijiri, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Acesta va fi urmărit penal pentru şofat periculos, dar ar putea fi vizat şi de alte capete de acuzare în cursul zilei, potrivit lui Sandoval.

Ancheta urmează să stabilească dacă a fost un accident sau un act deliberat, a precizat responsabilul citat.

Șapte persoane ucise în Texas FOTO Profimedia
Șapte persoane ucise în Texas FOTO Profimedia

Șoferul  pierdut controlul mașinii

Potrivit martorilor, se pare „că şoferul a pierdut controlul maşinii. Acum, dacă este un accident sau a fost intenționat, urmează ca ancheta să stabilească.”

Incidentul intervine într-un moment în care autorităţile se pregătesc să ridice joia viitoare o măsură sanitară care să permită expulzarea fără întârziere a migranţilor, „Titlul 42”. Expirarea sa provoacă temerea autorităţilor de o creştere a intrărilor ilegale în SUA.

Titlul 42 este o restricţie împotriva migranţilor introdusă de fostul președinte Donald Trump, care permite expulzarea acestora fără nicio procedura. Aceasta a fost reactivată în timpul pandemiei.

Centrul pentru persoane fără adăpost în faţa căruia s-a produs incidentul găzduieşte în prezent migranţi din cauza „afluxului actual” ridicat, potrivit lui Sandoval.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite