Un nou atac armat în masă zguduie Serbia: opt morți și 13 răniți. Autorul a fost reținut vineri dimineață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou atac armat în masă zguduie Serbia, la doar două zile după ce un tânăr a împușcat mortal opt elevi. Și în atacul de joi seară au fost ucise opt persoane, iar alte 13 au fost rănite.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

UPDATE 18:05 „Teroristul din Mladenovac” a fost arestat după ce a omorât opt persoane și a rănit alte 14, joi noapte. Ministerul Afacerilor Interne din Serbia a publicat înregistrarea video cu arestarea atacatorului, Uroš Blažić.   

UPDATE 15.23  Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care s-a adresat națiunii la câteva ore după arestare, a dezvăluit ce a spus tânărul în momentul în care a fost prins, în casa unor rude ale mamei sale, într-un sat din apropierea locului masacrului.  

UPDATE 13.49 Victimele atacului aveau vârste cuprinse între 15 și 25 de ani

Șapte băieți și o fată sunt cei care au sfârșit sub rafalele de gloanțe al lui Uroš Blažić, suspectul arestat în Serbia pentru atacul armat de joi noapte. Tinerii aveau vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Uroš Blažić, ucigașul din Mladenovac, care aseară a ucis opt persoane și a rănit 14 cu o armă automată, a început masacrul în Orașje, după care a mers în satul Dubona și a ucis un polițist în afara serviciului și pe sora lui.

victime atac serbia 4 mai webp

Cotidianul Republika a dezvăluit identitățile victimelor. Este vorba despre ofițerul de poliție MP (născut în 2001) și sora lui, KP, (2004) și DT (1998) care au murit la Dubona, lângă Mladenovac. Ceilalți tineri morți sunt MM (2005), NS (2002), LM (2003), NM (2008) și AM (2005). DT, II și VK au fost împușcați în curtea școlii și doar VK a supraviețuit.

UPDATE 13.07 Filmul atacului: Cum a avut loc al doilea masacru cu armă de foc din Serbia

Opt oameni au murit și 14 au fost răniți în urma celui de-al doilea atac armat comis în Serbia, în ultimele două zile. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani. Dintre cei 14 răniți, șapte sunt în stare critică, la spital. Atacatorul a fost prins după 9 ore.

Atacul armat a avut loc joi seară, în trei localități din apropiere de Mladenovac, după ce atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS.  Conform unor noi informații, suspectul, identificat ca fiind Uroš Blažić, de 21 de ani, este fiul unui ofițer al armatei sârbe care lucrează la Statul Major din Belgrad. El a folosit o armă de tip Kalașnikov în atac, în trei localități aflate la sud de Belgrad. După ce a ucis 8 oameni și a rănit alți 14, suspectul a fugit de la locul faptei cu un taxi, după ce l-a amenințat pe șofer că are o grenadă, scrie cotidianul din Serbia, Kurir.rs.

La circa 10 după masacru, poliția l-a arestat în Vinjište, unde se ascundea. El a ajuns aici cu un taxi, amenințându-l pe șofer cu o grenadă, pentru a-l conduce la casa unui prieten din Vinjište. Aici, polițiștii au găsit 4 grenade de mână. Detalii aici

UPDATE 11.07 Potrivit unui nou bilanț, numărul rănițiilor este 14 persoane, dintre care șapte sunt în stare gravă. Opt oameni au murit.

UPDATE 10.07 Potrivit publicației sârbe Blic, deocamdată motivul masacrului este necunoscut. Suspectul are antecedente pentru furt și agresiune asupra unui funcționar și o contravenție privind deținerea de arme. Se bănuiește că a schimbat mașinile în timpul atacului.

Numele său complet este Uroș Blažić și este fiul unui militar.

Ancheta este condusă de Parchetul Superior din Belgrad.

UPDATE 09.55. În cursul nopții, conform RTS, au apărut informații că în mașina, alături de atacator, se aflau alte două persoane .

Reporterul RTS a vorbit cu un locuitor din Dubona. O persoană în vârstă i-a spus că a auzit împușcăturile și că a petrecut toată noaptea cu un topor în mână. Un alt rezident a povestit că a auzit focuri de armă, dar a crezut că sunt focuri de artificii.

Vineri dimineață, Ministerul Sănătății a făcut un apel către cetățeni pentru a dona sânge pentru răniții atacului. Conform autorităților, este nevoie de toate grupele de sânge.

Care este starea răniților

Trei persoane rănite în atacul de lângă Mladenovac au fost operate în spitalul din Smederevo și se află într-o stare stabilă, relatează reporterul RTS.

Doi tineri răniți, internați în Centrul Spitalului Clinic „Dr. Dragiša Mišović”, au fost operați în timpul nopții și se află într-o stare stabilă. Un pacient va fi transportat la Centrul de Urgențe din cauza leziunilor ortopedice.

În Centrul Spitalului Clinic din Serbia se află opt ​​persoane rănite, dar încă nu există informații oficiale despre starea lor.

UPDATE 09.17: Autorul atacului armat de joi seară a fost reținut de polițiștii sârbi. Potrivit informațiilor din presa sârbă, el se ascunsese, după atac, într-o pădure.

Uroș Blažić, autorul noului masacru din Serbia
Uroș Blažić, autorul noului masacru din Serbia

Uroş B., în vârstă de 21 de ani a fost găsit vineri dimineaţa în Kragujevac, la circa 60 de kilometri depărtare de locul faptei. Alături de el se afla un alt bărbat, care ar fi unchiul său.

***

Atacul armat a avut loc la aproximativ 60 de kilometri sud de Belgrad, potrivit presei de stat, în apropiere de Mladenovac. Atacatorul a tras în lume dintr-un vehicul aflat în mișcare, cu o armă automată, după care a fugit. Șapte din cei 13 răniți se află în stare gravă, relatează news.ro

Suspectul a fost identificat drept Uros B, în vârstă de 21 de ani. A fost emis un mandat de arestare, în acest moment suspectul fiind în continuare în libertate. Poliția a izolat zona în care presupune că s-ar ascunde atacatorul, potrivit CNN.

Foto Twitter
Foto Twitter

În zonă s-au deplasat multe echipaje de poliție, elicoptere și drone în aer, pentru a-l găsi pe cel al cărui atac a fost numit drept "un act de terorism" de către Ministrul de Interne, Bratislab Gašić. La fața locului se află și o unitate anti-terorism alături de forțele de poliție din Belgrad și Smederevo. 

Potrivit relatărilor locale, împușcăturile au avut loc la mai multe adrese. Printre persoanele decedate se află un ofițer de poliție, împușcat după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite