Româncă stabilită în Belgrad, după masacrele din Serbia: „Frica a devenit generală. Nu știi ce te așteaptă”

0
Publicat:

Viața sârbilor s-a schimbat după cele două atacuri soldate cu morți și răniți de săptămâna aceasta. Teama a pus stăpânire pe oameni. 

Atacuri armate în Serbia FOTO Profimedia
Atacuri armate în Serbia FOTO Profimedia

Un elev de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi şi un agent de securitate. Mărturiile lui din timpul anchetei i-au îngrozit pe asistenții sociali care au asistat la interogatoriul său.

La scurt timp după, un alt atac armat a avut loc în apropiere de Belgrad. „Teroristul din Mladenovac” a fost arestat după ce a omorât opt persoane și a rănit alte 14, joi noapte. Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă cu un poliţist, moment în care suspectul a mers direct acasă, s-a înarmat şi a început măcelul.

„Frica a devenit generală”

Amalia Jevric, româncă stabilită în capitala Serbiei de 30 de ani, a declarat vineri seară la Digi 24 că oamenilor le este teamă să iasă din case.

Acum frica a devenit generală, inclusiv când ies din casă să merg oriunde, la serviciu, la magazin, nu știi ce te așteaptă.”

Până miercuri, când a avut loc atacul de la școala din Belgrad, oamenii duceau o viață normală, însă, de atunci totul s-a schimbat. 

„Nu știu dacă e corect să spun că mă tem pentru viața mea, ne temem pentru viața copiilor, să fie ei în siguranță”, a spus ea.

Nu mi-a fost frică de arme, niciodată nu m-am gândit la asta, dar de miercuri mă gândesc. Acum ne este frică, am aflat că sunt foarte multe (arme). Nu știm dacă vecinul, în apartamentul său, are arme sau un coleg de școală de-ai copilului. Este foarte traumatizant”, adaugă Amalia Jevric. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite