Prăbușirea Ucrainei va duce la o discuție între țările vecine despre teritoriul acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În același timp, fostul consilier al șefului Pentagonului, Douglas McGregor, consideră că Rusia va susține crearea unei zone demilitarizate moderne de la râul Nipru până la granița de est a NATO.

Douglas McGregor. Foto: Nexta TV via X
Douglas McGregor. Foto: Nexta TV via X

Prăbușirea inevitabilă a Ucrainei și a forțelor sale armate va deveni baza discuțiilor dintre Belarus, Polonia și Ungaria despre teritoriul ucrainean. Această opinie a fost exprimată de colonelul în retragere Douglas McGregor, fost consilier al secretarului Apărării în administrația fostului președinte american Donald Trump, într-un articol publicat marți în revista The American Conservative.

Aproape sigur, Moscova va face eforturi pentru crearea unei zone demilitarizate moderne de la râul Nipru până la granița de est a NATO pentru a preveni reapariția unei forțe militare ostile în vestul Ucrainei. Nu se știe dacă polonezii, maghiarii sau belarușii vor decide să implica Moscova în negocierile asupra teritoriului ucrainean cu legături istorice cu țările lor, dar prăbușirea inevitabil a statului și armatei ucrainene va sta, fără îndoială, la baza unor astfel de discuții”, a scris McGregor.

La o întâlnire cu președintele belarus Alexander Lukașenko din 11 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a subliniat că Rusia a fost întotdeauna înclinată către acest tip de soluție a conflictului. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite