Odesa și Kiev, atacate de ruși cu drone și rachete balistice Iskander. Mai mulți civili au fost răniți VIDEO

0
Publicat:

Odesa și Kiev, atacate de ruși cu drone și rachete balistice Iskander. Mai mulți civili au fost răniți, iar niște clădiri sunt în flăcări.

image

Rușii au atacat Ucraina cu drone și rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acţiune. Nouă persoane au fost rănite, printre care patru copii.

Nouă persoane au fost rănite în portul Odesa de la Marea Neagră, după ce Rusia a lansat un atac cu drone asupra Ucrainei. Atacul a vizat şi capitala Kiev, au anunţat marţi dimineaţă oficiali militari ucraineni, potrivit Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în total 16 drone de atac şi două rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acţiune care au vizat Ucraina. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus 15 dintre drone deasupra regiunilor sudice ale Ucrainei Odesa şi Mîkolaiv, a regiunii centrale Cerkasî şi a regiunii capitalei Kiev.

Copiii răniţi, printre care se numără doi sugari, au fost spitalizaţi, la fel ca şi trei dintre adulţii răniţi, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper. Mai multe clădiri rezidenţiale din oraş au fost avariate şi au luat foc, a precizat el.  Cel puţin 14 apartamente au fost avariate, a adăugat administraţia oraşului.

Toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului au fost distruse, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din capitală, adăugând că nu au fost raportate pagube sau răniţi în urma atacului. Guvernatorul din Mîkolaiv, Vitali Kim, a declarat că resturi de la o dronă doborâtă au avariat o clădire de infrastructură comercială.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite