Joe Biden, pierdut timp de zeci de secunde în timpul unei petreceri la Casa Albă. Noi ironii la adresa președintelui SUA | VIDEO

0
Publicat:

Pe reţelele de socializare şi în presa din Statele Unite a devenit virală o filmare cu Joe Biden din timpul unei petreceri organizate de Casa Albă care le dă apă la moară contestatarilor săi, care vorbesc despre incapacitatea sa de a mai guverna.

Joe Biden, la petrecere, captură video
Joe Biden, la petrecere, captură video

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a fost filmat stând nemişcat precum o stană de piatră şi parcă rupt de realitate, în timp ce toţi cei din jurul său, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, aplaudau și dansau la un concert susținut de cântărețul de gospel Kirk Franklin, relatează FoxNews.

Înregistrarea video îl arată pe preşedintele Biden cu privirea pierdută și fără să se miște un centimetru timp de aproximativ 30 de secunde, înainte ca Philonise Floyd - fratele lui George Floyd, a cărui ucidere a declanșat revolte la nivel național în 2020 - să-l observe pe președinte și să pună brațul pe umărul lui. Biden zâmbește, apoi Floyd se apleacă pentru a-i spune ceva, iar la final ei își ating pumnii, după un scurt dialog.

Republicanii, care au încercat să facă din vârsta înaintată a președintelui o problemă în alegerile din 2024, s-au grăbit să îl ironizeze pe președinte.

„De ce nu se mișcă Biden?”, a întrebat un cunoscut republican pe platforma X.

„Luminile sunt aprinse, dar nu este nimeni acasă”, a postat şi un membru din echipa de campanie a fostului președinte Trump.

„Cine a spus că Biden nu are ritm?”, a glumit şi senatorul Mike Lee, republican din Utah.

Scena pare a fi identică aproape cu două situaţii de anul trecu, când liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, republican din Kentucky, a înţepenit parcă în fața reporterilor la Capitoliu și la un eveniment în Covington, Kentucky. McConnell, care avea 81 de ani la acea vreme, a anunțat ulterior că se va retrage de la conducere după alegeri și că nu va candida pentru un nou mandat atunci când actualul său mandat va expira, în 2027.

Criticii spun că Biden este în declin, din cauza vârstei înaintate şi că nu mai poate face față responsabilităților președinției. Săptămâna trecută, Wall Street Journal a publicat un raport care detaliază cazurile în care președintele a dat dovadă de lipsă de claritate în întâlnirile private cu personalul și cu membri ai Congresului.

La începutul acestui an, un raport al consilierului special al Departamentului de Justiție al lui Biden, procurorul special Robert Hur, l-a caracterizat pe Joe Biden drept un „om în vârstă cu o memorie slabă”, la finalul unei anchete privind manipularea defectuoasă a documentelor clasificate din timpul mandatului său în Senat, ceea ce l-a salvat în cele din urmă de la acuzațiile aduse împotriva sa.

Biden a făcut diverse gafe încă de pe vremea când era vicepreședinte, dar frecvența și natura greșelilor sale verbale din ultimii ani par a fi din ce în ce mai îngrijorătoare, în ciuda dezminţirilor pe care le dă Casa Albă cu privire la capacitatea cognitivă a preşedintelui care îşi doreşte un nou mandat.

La 81 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă bărbat care a ocupat funcția de președinte în istoria SUA. Dacă va fi reales în noiembrie, el va avea 86 de ani la încheierea celui de-al doilea mandat. Prezumtivul candidat republican la președinție, fostul președinte Donald Trump, este cu doar patru ani mai tânăr, având 77 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite