Joe Biden a gafat din nou: a confundat de două ori Gaza cu Ucraina într-un singur discurs VIDEO

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a confundat de două ori Gaza cu Ucraina, în timp ce făcea anunţa că SUA va oferi ajutorul de care are nevoie disperată teritoriul palestinian devastat de război, potrivit SkyNews.

Joe Biden, foto arhivă
Joe Biden, foto arhivă

În vârstă de 81 de ani, Joe Biden a vorbit, într-un discurs, despre parașutările de ajutoare umanitare pentru a sprijini Ucraina, dar oficialii Casei Albe au precizat că, de fapt, acesta se referea la Gaza.

Preşedintele american a confirmat vineri că un ajutor umanitar va fi parașutat în Gaza, la o zi după ce ministerul sănătății, condus de Hamas, a declarat că 30.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului, în octombrie anul trecut.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care paraşutează alimente și provizii suplimentare”, a declarat președintele, adăugând că SUA vor „căuta să deschidă alte căi de intrare, inclusiv, eventual, un coridor maritim”.

Vă reamintim că, recent, Joe Biden a mai gafat şi în timp ce îl menționa pe președintele egiptean Abd el-Fattah Saeed Hussein Khalil El-Sisi, pe care l-a numit „președintele Mexicului”. El a făcut această greșeală în timp ce vorbea despre convingerea lui El-Sisi de a deschide porțile punctului de trecere a frontierei Rafah, pe care Egiptul îl împarte cu Gaza, pentru a permite trecerea ajutorului umanitar în regiunea palestiniană.

Această gafă a preşedintelui american a venit imediat după ce a negat vehement afirmațiile avocatului special Robert Hur, potrivit cărora memoria sa este „slabă” și „defectuoasă”.

Starea de sănătate a lui Joe Biden a fost adesea pusă sub semnul întrebării din cauza greșelilor frecvente. Cu toate acestea, medicul său a declarat la 29 februarie că un examen fizic anual a arătat că președintele american „continuă să fie apt pentru serviciu”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite