Donald Trump plănuiește să se predea justiției. „Voi merge în Atlanta pentru a fi arestat”

0
Publicat:

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, are în plan să se predea autorităților judiciare, într-un proces care va avea loc, joi, la închisoarea tribunalului comitatului Fulton din Atlanta, statul Georgia, conform informațiilor obținute de CNN și raportate de Reuters.

Donald Trump ar urma să se predea FOTO Profimedia
Donald Trump ar urma să se predea FOTO Profimedia

Data predării a fost stabilită în urma negocierilor cu biroul procurorului din comitatul Fulton, cu privire la condițiile de eliberare și obligația de consimțământ, potrivit raportului CNN.

Potrivit unui rechizitoriu de 98 de pagini, dezvăluit săptămâna trecută în Georgia, Donald Trump și alți 18 inculpați au fost acuzați de un total de 41 de capete de acuzare, în legătură cu eforturile de a anula pierderea alegerilor de către Trump în 2020 din acest stat.

În momentul predării lui Trump, zona înconjurătoare din apropierea închisorii de pe Rice Street va fi strict securizată, a anunțat biroul șerifului local, luni, fără a furniza însă detalii cu privire la momentul precis al predării.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump nu a dat încă un răspuns la solicitarea de comentarii.

Într-o postare pe platforma Truth Social, miliardarul republican a condamnat situația:

Voi merge joi în Atlanta, Georgia, să fiu ARESTAT de un PROCUROR DE EXTREMĂ STÂNGĂ, a relatat AFP.

Valoarea cauțiunii

În așteptarea procesului din Georgia, Trump va trebui să plătească o cauțiune de 200.000 de dolari și va avea interdicția de a trimite mesaje amenințătoare pe rețelele de socializare.

Documentul privind condițiile de eliberare, un acord de obligațiuni, semnat de avocații lui Trump și procurorul districtual Fani Willis, stabilește și restricțiile privind intimidarea martorilor și obstrucționarea justiției.

Donald Trump, favoritul nominalizării republicane pentru alegerile prezidențiale din 2024, împreună cu ceilalți inculpați, au fost acuzați pe 14 august.

Willis le-a dat termen până vineri la prânz (16:00 GMT) să se predea, altfel vor fi arestați.

Procurorii implicați în caz au propus ca procesul să înceapă pe 4 martie 2024, în timp ce avocații lui Trump au solicitat amânarea începerii procesului până în 2026.

Predarea lui Trump, programată pentru joi, va avea loc cu o zi după prima dezbatere din cadrul alegerilor prezidențiale primare ale Partidului Republican, la care fostul președinte nu are intenția să participe.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite