Portretul lui Drew Findling, noul avocat al lui Trump: l-a numit odată pe fostul președinte „rasist și crud”

0
Publicat:

Foștii clienți îl descriu drept „cel mai mare avocat din joc” și un Robin Hood al avocaturii. Acum îl apără pe cel mai cunoscut client dintre toți, dar și cel mai dificil.

Drew Findling FOTO Profimedia
Drew Findling FOTO Profimedia

Drew Findling a fost angajat anul trecut să-l reprezinte pe Donald Trump în ancheta penală privind ingerința electorală în statul Georgia la alegerile din 2020. Avocatul veteran l-a criticat anterior pe Trump și a donat bani lui Fani Willis, femeia care îl acuză acum.

El este, de asemenea, o figură venerată în Atlanta, orașul pe care îl numește „Hip Hop Hollywood”. Autoproclamat ca liberal, bărbatul de 64 de ani l-a atacat în mai multe rânduri pe fostul președinte, potrivit bbc.com.

În 2017, el a postat pe Twitter un mesaj în care spunea că demiterea de către președintele Trump a procurorului federal din Manhattan a fost „un semn de teamă că [procurorul] va investiga în mod agresiv duhoarea care plutește asupra lui”.

Două luni mai târziu, el l-a contestat din nou pe președintele de atunci cu privire la poziția sa față de Central Park Five, un grup de adolescenți condamnați pe nedrept pentru violul unui bărbat alb în Central Park din New York, în 1989.

Trump a pledat puternic pentru pedeapsa cu moartea și nu și-a retras comentariile după ce au fost anulate verdictele, despre care Findling a spus că sunt „rasiste, crude, bolnave, de neiertat și neamericane.”

Și în 2018, Findling a intrat într-o dispută cu Trump și starul de baschet LeBron James. Atunci, într-o postare pe rețelele sociale l-a calificat pe fostul președinte drept „patetic” și arhitectul rasist al frauduloasei universități Trump.”

„Nu cred că ne alegem clienții”

Întrebat de ce îl apără acum pe fostul președinte, Findling și-a comparat decizia cu John Adams - al doilea președinte american care, în cariera sa anterioară de avocat, a sfidat sentimentele anti-britanice și a apărat soldații britanici împotriva acuzațiilor de crimă după masacrul din Boston din 1770.

„Nu cred că ne alegem clientul sau clienții în funcție de rasă, etnie, orientare sexuală, sex, convingeri politice sau probleme de fond implicate în crimă”, a declarat el pentru New York Times anul trecut.

„Avem viețile noastre personale și avem politica noastră personală și nu îmi cer scuze pentru politica mea personală.”

Pe lângă trecutul său anti-Trump, Findling a donat și 1.440 de dolari (1.130 de lire sterline) în iulie 2020 pentru candidatura ce s-a dovedit de succes a democratului Fani Willis pentru postul de procuror din cel mai populat comitat din Georgia.

În calitate de procuror districtual al comitatului Fulton, Willis l-a acuzat luni pe Trump și pe 18 complici pentru presupusele lor eforturi de a anula rezultatele alegerilor din 2020 în stat, câștigate de Joe Biden în drumul său spre Casa Albă.

Echipa de avocați a fostului președinte a indicat că se va sprijini foarte mult pe o apărare a libertății de exprimare pentru a contesta acuzațiile din acest caz și un caz separat de subversiune electorală introdus de guvernul federal.

„Când vine vorba de discursul politic, nu poți doar pleda pentru o poziție, dar poți lua măsuri, poți depune petiții, poți cere chiar și vicepreședintelui tău să întrerupă votul”, spune avocatul John Lauro, care conduce apărarea în acest caz.

Shaquille O'Neal și Dennis Rodman, printre clienții lui Findling

„A cere este o aspirație. A cere nu este acțiune. Este esențialul libertății de exprimare", spune avocatul. O astfel de apărare poate oferi perspectiva angajării unui avocat penalist din Atlanta, cu mai mult de trei decenii de experiență.

Începându-și cariera de apărător public, avocat plătit de contribuabili, repartizat clienților cu venituri mici, Findling și firma de avocatură pe care a fondat-o în 1987 au reprezentat un întreg complex de personalități.

Printre aceștia se numără sportivii Shaquille O'Neal și Dennis Rodman, comedianții Katt Williams și Mike Epps și vedetele reality show-ului Love & Hip Hop.

Dar, cel mai important, el este avocatul de referință pentru rapperii din Atlanta. „Dacă există un artist hip hop în probleme, voi primi un telefon”, a spus el pentru MIC într-un interviu din 2018.

Când a apărat prima dată un rapper, Findling a mărturisit pentru The Times, că „nu ascultase niciodată un cântec rap.” În caz, clientul său - Demetrius Flenory, cunoscut în cercurile rap sub numele de Big Meech - a fost achitat de crimă în 2003.

Findling a vorbit despre modul în care acest rezultat, și alți clienți de atunci, i-au deschis ochii asupra modului în care mediile rasiale și biografiile unora îi pot face mai vulnerabili la urmărirea penală.

Numele său a fost trâmbițat pe străzi după ce a ajutat la negocierea unui acord de acuzare cu privire la acuzațiile ce îl vizau pe hitmakerul Gucci Mane, precum și la o eliberare anticipată din închisoare care a dus la renașterea carierei rapperului.

Findling a continuat să consilieze mai multe nume mari din lumea bună a divertismentului, inclusiv Cardi B, Waka Flocka Flame și toți cei trei membri ai trio-ului rap Migos.

În 2017, regretatul rapper din Memphis, Young Dolph, l-a botezat „Avocatul de un miliard de dolari” – o poreclă pe care încă o prezintă pe biografia sa de pe Instagram.

Provocarea supremă: Donald Trump

Clientela rap a lui Findling l-a făcut, de asemenea, să fie foarte conștient de modul în care libertatea de exprimare în lumea hip hop este interpretată - adesea greșit - ca dovadă a unei conduite sau intenții criminale.

„Cineva ascultă o melodie rap care durează patru minute și 11 secunde și scoate un vers și încearcă să scoată din el un tip de dosar penal”, a spus el pentru Times.

Înainte ca procurorul Willis să-l pună sub acuzare pe Trump, ultima sa anchetă majoră a dus la acuzații împotriva rapperului Young Thug, câștigător de Grammy, și a 27 de asociați de la casa sa de muzică YSL anul trecut.

Fiecare grup de inculpați din ambele cazuri este urmărit penal în temeiul legilor statului privind crima organizată.

Pe lângă faptul că îl apără pe Trump, Findling îl reprezintă în prezent și pe un inculpat YSL - YFN Lucci, pe nume real Rashawn Bennett.

În iunie, el a respins un acord de recunoaștere a vinovăției oferit lui Bennett și i-a acuzat pe procurori că au întârziat în mod intenționat procesul, spunând că echipa sa este „gata și pregătită să apere aceste acuzații false”.

Avocatul va avea de-a face acum cu Trump, un client cunoscut ca foarte dificil și care ignoră adesea sfaturile juridice și încearcă să amâne cazul Georgia până în 2026. Și, în loc să se certe asupra intenției versurilor unui cântec rap, Findling va trebui să argumenteze că acțiunile întreprinse de un fost președinte american au fost pur și simplu inspiraționale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite