Ultimatum pentru mama lui Aleksei Navalnîi. Autoritățile ruse amenință că îi vor îngropa fiul în curtea închisorii

0
Publicat:

Anchetatorii ruși încearcă să impună o înmormântare secretă pentru Aleksei Navalnîi, susține echipa opozantului, iar mama aceastuia ar fi fost amenințată că fiul său va fi îngropat în colonia penală în care a murit.

Aleksei Navalnîi a murit în colonia penală în care era deținut FOTO EPA EFE
Aleksei Navalnîi a murit în colonia penală în care era deținut FOTO EPA EFE

Anchetatorii ruși amenință că îl vor îngropa pe Navalnîi în închisoarea din Arctica. 

Anchetatorii ruși i-au spus mamei lui Aleksei Navalnîi că trebuie să fie de acord să organizeze o înmormântare secretă pentru fiul ei sau îl vor îngropa în închisoarea în care a murit săptămâna trecută, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a activistului decedat, conform The Moscow Times,

„Un anchetator a sunat-o pe mama lui Aleksei în urmă cu o oră și i-a dat un ultimatum: fie este de acord să organizeze o înmormântare secretă, fără o despărțire publică, în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală", a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Ludmila Navalnaia a refuzat, argumentând că anchetatorii nu au autoritatea de a decide unde și cum să-și îngroape fiul și a cerut să predea corpul acestuia până mâine, sâmbătă, a scris Yarmysh pe X (fostul Twitter).

Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să aibă loc conform tradițiilor", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Plângere penală pentru profanarea unui cadavru

Avocatul lui Navalnaia a depus un apel la Comitetul de Investigații al Rusiei, care investighează infracțiunile majore, solicitând organismului de aplicare a legii să lanseze o anchetă și să depună plângere penală pentru „profanarea unui cadavru" împotriva oficialilor care refuză să predea corpul fiului ei.

Vestea vine la o zi după ce mama regretatului activist a declarat că anchetatorii i-au permis în cele din urmă să vadă trupul lui Navalnîi, dar că fac presiuni asupra ei pentru a organiza o înmormântare în secret pentru el.

Cel mai vocal critic al lui Putin a murit săptămâna trecută într-o închisoare din Arctica, unde era deținut în baza unor acuzații considerate pe scară largă drept represalii pentru activitățile sale politice anti-Kremlin.

Aliații lui Navalnîi au anunțat vineri că oferă o recompensă de 20.000 de euro (21.640 de dolari) și ajutor pentru a fugi din Rusia pentru orice informație despre circumstanțele morții sale în închisoare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite