Rusia anchetează circumstanţele incidentului de la Ambasada Rusiei de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Comitetului de Anchetă rus, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin miercuri direcţiei principale de investigaţii din cadrul acestei structuri de pe lângă Parchetul rus să ancheteze circumstanţele incidentului de la Ambasada Federaţiei Ruse din România, a anunţat serviciul de presă al instituţiei, citat de agenţia oficială de presă TASS.

„Pentru stabilirea detaliilor incidentului, şeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informaţiile necesare pentru investigarea datelor”, a precizat serviciul de presă al structurii.

Aceasta este a doua anchetă dispusă de Aleksandr Bastrâkin care vizează România pe fundalul războiului din Ucraina. La 23 martie, şeful Comitetului de Anchetă - instanţă însărcinată cu principalele investigaţii penale în Rusia - ordonase începerea unei investigaţii cu privire la profanarea unor morminte ale soldaţilor sovietici din cimitirul comunei Moţca, din judeţul Iaşi.

Un incendiu s-a produs miercuri dimineaţă în Capitală, după ce o maşină a intrat în gardul care înconjoară clădirea Ambasadei Rusiei. Şoferul a murit pe loc.

Persoana decedată, Bogdan Drăghici, a fost reţinut de procurori şi arestat preventiv pentru mai multe luni în anul 2019, într-un dosar de viol cu minori. Acesta a fost acuzat de procurori că şi-a abuzat sexual propria fiică.
 

Marţi, 5 aprilie, Drăghici a primit sentinţa în prima instanţă. El a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani şi 4 luni de închisoare. El putea face recurs.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite