Psihiatru, despre Bogdan Drăghici, bărbatul care a murit după ce a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei: „Un lup în blană de oaie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Drăghici a murit după ce a intrat cu maşina în porţile Ambasadei Rusiei la Bucureşti FOTO Facebook/Bogdan Drăghici
Bogdan Drăghici a murit după ce a intrat cu maşina în porţile Ambasadei Rusiei la Bucureşti FOTO Facebook/Bogdan Drăghici

„Bogdan Drăghici este un prădător sexual, un violator de copii, o persoană care a fost acuzată, şi deunăzi condamnată, pentru aceste infracţiuni, la 15 ani de închisoare”. Aceasta este opinia unui cunoscut psihiatru din România despre bărbatul care a murit după ce s-a izbit cu maşina în porţile Ambasadei Rusiei în România.

Medicul Gabriel Diaconu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj privitor la incidentul care a avut loc miercuri dimineaţă, 6 aprilie, în Bucureşti. Spune că l-a cunoscut pe Bogdan Drăghici, într-un studio de televiziune în urmă cu câţiva ani, şi că este „un lup în blană de oaie, care şi-a meritat soarta”. Gestul său este considerat unul de dispreţ faţă de justiţie.

„Bogdan Drăghici este un prădător sexual, un violator de copii, o persoană care a fost acuzată, şi deunăzi condamnată, pentru aceste infracţiuni, la 15 ani de închisoare. Bogdan Drăghici este un om pe care l-am întâlnit, acum mulţi ani, într-un studio de televiziune, într-o perioadă în care conducea un ONG numit T.A.T.A. care milita pentru «drepturile taţilor», respectiv care s-a luptat pentru ceea ce a sfârşit prin a se numi «alienarea parentală». Aşa cum spuneam unei colege jurnalist adineauri, rareori am întâlnit o pesoană cu un arc biografic atât de pervers. Iar Drăghici, fără doar şi poate, este un lup în blană de oaie, care şi-a meritat soarta. Ce-i drept, moartea lui este o ultimă declaraţie de dispreţ faţă de justiţie, dovadă că Drăghici trăia cu sentimentul impunităţii, şi se considera deasupra braţului dreptăţii'', arată medicul în mesajul postat. 

Îi plăcea adulaţia, popularitatea

Gabriel Diaconu spune că acest gest „n-are a face nimic povestea acestui psihopat nici cu conflictul din Ucraina, nici cu lupta pentru libertate a ucrainenilor, iar numele lui n-ar trebui menţionat în legătură cu ce trăieşte acest popor în ultima vreme".

Psihiatrul mai arată faptul că „în fantezia lui megalomaniacală, Drăghici se vedea un «deschizător de drumuri», câtă vreme în realitate - şi el ştia asta - nu era decât un pedofil complexat, un consumator de pornografie infantilă, un monstru. Dar un monstru căruia-i plăcea adulaţia, popularitatea, îi plăcea să fie relevant respectiv în centrul atenţiei.  Nu merită nicio atenţie. Nu merită nici măcar compasiune pentru felul în care a murit". 

Îmi doresc să existe viaţă după moarte

Medicul psihiatru arată în continuare că: „Fiecare violator de copil ar trebui să-şi întoarcă faţa şi să plângă, iar numele lui ar trebui şters din memoria colectivă. Pentru că una e să ai o boală psihică, oricare ar fi ea, alta e să victimizezi o altă fiinţă umană. Iar când acea fiinţă este copil, şi nu are abilitatea de-a se apăra, este cu atât mai odios. Psihiatria, psihologia nu trebuie vreodată să ofere alibi agresorilor. Da, putem explica multe comportamente deviante, şi să găsim raţionalul în iraţional. Cum e şi cazul Drăghici. Dar la niciun moment nu vom scoate din culpă, sau îi vom netezi biografia, unui criminal, sau prădător sexual - cum e cazul aici. E unul din rarele momente când eu, altfel medic, ateu şi de obicei înţelegător cu mare parte a umanităţii, îmi doresc să existe viaţă după moarte. Pentru că, măcar pe lumea cealaltă, într-un iad personal, acest individ ar primi ceea ce merită". 

Gabriel Diaconu este medic specialist psihiatru în Centrul MindCare. Oferă consultaţii de psihiatrie, în managementul tulburărilor de personalitate de clasa B (borderline, narcisică), tulburarea acută şi cronică de stres posttraumatic, tulburări psihiatrice asociate bolilor neurologie cronice dizabilitante (boala Parkinson, scleroză multiplă, alte boli demielinizante). Este medic specialist psihiatru, cu supraspecializare în suicidologie şi psihotraumatologie, intervenţie de criză şi gestionarea conflictelor interetnice.

Suspiciuni de abuz sexual asupra propriei fiice

Acuzaţiile privind abuzarea a două minore de către Bogdan Drăghici, fostul preşedinte al Asociaţiei T.A.T.A. au făcut obiectul unei anchete îndelungate. Totul a ieşit la iveală la sfârşitul lui 2019, după un procesul de divorţ cu fosta soţie. La câteva săptămâni după pronunţarea divorţului, soţia lui Bogdan Drăghici a înaintat o cerere în instanţă prin care solicita emiterea unui ordin de protecţie

În motivarea cererii, aşa cum a fost relatat de Adevărul, fosta soţie a invocat atât sentinţa prin care i s-a stabilit custodia copilului, cât şi o expertiză psihiatrică medico-legală din care a reieşit că Drăghici ar reprezenta un pericol pentru minoră, pentru că ar exercita o formă de abuz emoţional, sub forma alienării parentale, ce ar fi avut drept consecinţă deteriorarea relaţiilor dintre mamă şi copil.

”Reclamanta a arătat că din raportul de expertiză medico-legală reiese faptul că situaţia a devenit de-a dreptul critică pentru securitatea şi stabilitatea emoţională a copilului. De asemenea, deşi pârâtul a fost notificat cu privire la intenţia mamei de a o prelua pe minoră, acesta nu a permis accesul în curte şi i-a transmis că nu o va lua pe minoră cu nicio hotărâre judecătorească. Totodată, reclamanta a arătat că are suspiciuni de abuz sexual din partea pârâtului cu privire la minoră”, se menţionează în hotărârea instanţei de fond care a judecat solicitarea privind emiterea ordinului de protecţie.

Solicitarea, respinsă de instanţă

În replică, avocatul lui Bogdan Drăghici a solicitat respingerea cererii de emitere a ordinului de protecţie, ceea ce s-a şi întâmplat ulterior, apreciind că, deşi lucrurile prezentate sunt foarte grave, acestea nu au fost dovedite.

”Pârâtul arată că obiectivul reclamantei este acela de a distruge copilul, care de 3 ani, a încercat să impună copilului să facă doar ce doreşte ea. Având în vedere faptul că încă de la naştere el a fost cel care s-a ocupat de copil, a stat în concediu de creştere a copilului şi ulterior s-a ocupat de creşterea şi educarea acestuia, este normal ca minora să fie foarte ataşată de acesta. (...). Referitor la acuzaţiile de abuz sexual, precizează că acestea reprezintă o abjecţie din partea reclamantei, aceasta fiind principalul duşman al minorei”, se mai menţionează în hotărârea instanţei.

În perioada în care a fost anchetat pentru că şi-ar fi violat fiica, dar şi pe fetiţa unui bărbat pe care îl consilia într-un proces de divorţ, a fost închis pe perioadă determinată, în stare de arest preventiv. De acolo, a trimis foarte multe solicitări către autorităţi prin care cerea să fie eliberat.

Marţi, 5 aprilie, instanţa de judecată a hotărât că Bogdan Drăghici trebuie să ispăşească o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani şi patru luni.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine sunt şi pe ce principii şi-au ales victimele măcelarii din oraşul ucrainean Bucea

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „Kievul e capitala democraţiei globale”. 400 de locuitori din Hostomel, daţi dispăruţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite