Președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită în Coreea de Nord, anunță Kremlinul

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis vineri, 24 mai, că Vladimir Putin a fost invitat să viziteze Coreea de Nord. Ba mai mult, Peskov a precizat, de asemenea, că se fac pregătiri în acest sens, relatează AFP, conform News.ro.

Vladimir Putin
Vladimir Putin va efectua o vizită în Coreea de Nord. Foto: Profimedia (Arhivă)

Preşedintele rus Vladimir Putin a primit o invitaţie să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord. Această vizită este în curs de pregătire. Vom anunţa data acestei vizite în timp util”, a transmis agenţiei ruse de presă RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Amintim faptul că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat Rusia în luna septembrie a anului 2023, unde a avut întâlnire cu liderul de la Kremlin. În imaginile surprinse la summitul dictatorilor din Rusia, Kim Jong-un și Vladimir Putin arătau ca cei mai buni prieteni. 

Deși în cadrul summitului nu a fost încheiat oficial niciun acord, Occidentul și SUA susțin că Phenianul furnizează armament și muniție Rusiei pentru războiul pe care l-a dezlănțuit în Ucraina. 

De asemenea, în luna ianuarie, ministrul nord-coreean de Externe Choi Son Hee a vizitat Moscova, unde a fost întâmpinat chiar de dictatorul rus.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite