Coreea de Nord a testat o rachetă balistică și promite sporirea forţei sale nucleare | VIDEO

0
Publicat:

Coreea de Nord a testat sâmbătă o rachetă balistică tactică, a făcut public agenţia oficială de presă KCNA, conducătorul Kim Jong Un promiţând sporirea capacității nucleare a ţării, notează AFP, scrie AGERPRES.

Test rachetă balistică FOTO: Shutterstock
Test rachetă balistică FOTO: Shutterstock

Kim Jong Un a supervizat testul de lansare a rachetei spre Marea Japoniei, în cadrul unei misiuni de evaluare a „preciziei şi fiabilităţii” unui nou sistem de navigaţie autonom, a precizat KCNA.

Conducătorul nord-coreean s-a declarat „foarte mulţumit” de acest test.

În aceeaşi zi, Kim Jong Un a vizitat o unitate de producţie militară şi a îndemnat la „întărirea mai rapidă a forţei nucleare (...) fără întrerupere şi fără ezitare”, potrivit KCNA.

„Inamicii se vor teme şi nu vor îndrăzni să se joace cu focul când vor fi martorii capacităţilor de luptă nucleară ale statului nostru”, a spus Kim.

Armata sud-coreeană a raportat că a detectat lansarea „mai multor obiecte zburătoare suspectate a fi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune” din regiunea Wonsan, în estul Coreei de Nord.

Aceste rachete au parcurs 300 de kilometri înainte de a se prăbuşi în apele din estul Peninsulei Coreene, a precizat statul major interarme din Coreea de Sud, adăugând că armata sud-coreeană şi-a „întărit vigilenţa şi supravegherea în aşteptarea altor lansări”.

Acest tir este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de Coreea de Nord, care a lansat în ultimele luni atât rachete de croazieră, cât şi arme tactice şi hipersonice, cu scopul declarat de a-şi îmbunătăţi capacităţile defensive.

Washingtonul şi Seulul susțin că liderul nord-coreean Kim Jong Un a livrat arme Rusiei, ceea ce ar urma să cadă sub sancţiunile Naţiunilor Unite.

Lansarea s-a petrecut la câteva ore după ce puternica soră a liderului Kim a negat vineri că Phenianul a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite