Mormântul lui Navalnîi se transformă într-un loc de pelerinaj: sute de ruși stau la coadă pentru a treia zi consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de ruşi au stat la coadă şi duminică, pentru a treia zi consecutiv, la cimitirul Borisovo pentru a-i aduce un omagiu liderului opozantului Aleksei Navalnîi, înmormântat vineri la două săptămâni după ce a fost declarat mort într-o colonie penitenciară din regiunea arctică.

Mormântul lui Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE
Mormântul lui Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE

Profitând de o zi însorită, sute de ruși s-au adunat la cimitirul din sud-estul Moscovei pentru a-i aduce un omagiu lui Navalnîi, de a cărui moarte mulţi dintre susţinătorii săi îl consideră responsabil pe liderul autoritar Vladimir Putin.

La coada formată lângă cimitirul Borisovo au putut fi văzute chiar şi familii cu copii, relatează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

„Coada creşte de la un minut la altul”, a comentat un simpatizant al lui Navalnîi pe reţelele de socializare.

Mormântul lui Navalnîi este acoperit în întregime de garoafe și trandafiri roșii care au ajuns aproape până la înălţimea crucii de lemn de la capătul mormântului. Iar oamenii aduc nu doar flori, ci şi afişe, jucării şi alte obiecte.

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au declanşat o anchetă privind circumstanţele morţii sale în colonia penitenciară „Lupul polar” din districtul autonom Iamalia-Neneția, situat dincolo de Cercul Polar.

Vladimir Putin, aflat la putere de aproape 25 de ani, încă nu a comentat moartea principalului său inamic politic.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite