Lavrov vrea desființarea NATO. „Occidentul împinge Ucraina să continue războiul“

0
0

Occidentul împinge Ucraina să continue războiul împotriva Rusiei, a declarat ministrul de externe de la Moscova, Serghei Lavrov, la o întâlnire cu participanții la programul științific și educațional Dialog pentru viitor.

Serghei Lavrov susține că între puterile nucleare nu trebuie să existe un conflict FOTO Profimedia
Serghei Lavrov susține că între puterile nucleare nu trebuie să existe un conflict FOTO Profimedia

Serghei Lavrov a spus că țările occidentale încearcă să încalce principiul necesității de a evita orice conflict militar între puterile nucleare. „Acest lucru spune multe, inclusiv în contextul liniei lor cu privire la Ucraina, care este literalmente împinsă să continue războiul purtat de Occident împotriva Federației Ruse”, a spus el, conform agenției Tass.

Ministrul de externe rus a precizat puterile nucleare trebuie să evite orice confruntare între ele, chiar și cu arme convenționale.

Lavrov a amintit liderii țărilor din Consiliul de Securitate al ONU au confirmat că nu pot exista câștigători într-un război nuclear, cu toate că chiar Rusia a făcut trimitere în numeroase rânduri la folosirea armamentului nuclear: „Pe lângă faptul că un astfel de război (nuclear - n.r.) este inacceptabil, trebuie evitat orice conflict militar între puterile nucleare, chiar și folosind arme convenționale. Escaladarea poate scăpa de sub control”, a mai arătat șeful diplomației de la Moscova.

„După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, a dispărut și scopul existenței NATO“

Ministrul de externe rus susține că alianța nord-atlantică NATO nu-și mai justifică existența după destrămarea Uniunii Sovietice: „Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în contextul războiului declanșat de Occident împotriva noastră în Ucraina și al securității globale. Până de curând, toată lumea era convinsă că NATO este o alianță defensivă care este preocupată doar de protejarea teritoriilor membrilor săi. După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, a dispărut și scopul existenței NATO - până la urmă, ei voiau să se «apere» de blocul socialist condus de Uniunea Sovietică”.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri