Presa rusă: Ținta atentatului era Aleksandr Dughin, nu fiica sa. Cum a ajuns Daria Dughina în mașina-capcană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica lui Aleksandr Dughin, considerat „Rasputinul lui Putin”, nu era ținta atentatului în care a murit, ci tatăl ei, care schimbase mașina în ultimul moment după un eveniment.

Reacția lui Aleksandr Dughin după explozia mașinii în care se afla fiica sa Captură Twitter
Reacția lui Aleksandr Dughin după explozia mașinii în care se afla fiica sa Captură Twitter

„Ghidul spiritual” al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a scăpat de un atac cu maşină-capcană, atentat în care însă şi-a pierdut viaţa fiica sa, Daria, relatează presa rusă, potrivit news.ro.

Filosoful şi naţionalistul rus  - despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit „Rasputinul lui Putin” - a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara.

El şi fiica lui au fost oaspeţi de onoare la festivalul „Tradiții”, organizat la Zaharovo, şi au plănuit să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem. Însă Dugin a sărit într-un alt vehicul şi, fără să ştie, a ocolit tentativa de asasinat. Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ţinându-şi mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei, scrie news.ro.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat. Tânăra devenise o personalitate publică de sine stătătoare ca „analist politic” şi editorialist la publicaţia pro-Putin United World International. Cu câteva ore înainte de moartea ei, Daria fusese fotografiată la evenimentul de la Zaharovo alături de tatăl ei. Presa rusă etichetează explozia drept o tentativă de asasinat împotriva lui Aleksandr Dughin.

Daria Dughina, sancționată din cauza susținerii războiului din Ucraina

Daria Dughina se afla din aprilie pe listele de sancţiuni ale Regatului Unit şi Statelor Unite din cauza propagandei pe care o răspândea pe o platformă dedicată ultranaţionaliştilor ruşi. Într-un interviu acordat în martie pentru youtuber-ul rus Nikolai Rosov, ea i-a calificat pe occidentali drept „rasişti totalitari, colonialişti şi nazişti”. Ea susținea ferm invazia rusă din Ucraina, și cerea o „unitate absolută” în ţara ei în cazul acestui război. „Nu sunt permise (alte, n. red.) voci”, spunea fiica lui Dughin.

Celebrul ei tată nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al liderului de la Kremlin. El a co-fondat Partidul Naţional Bolşevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă şi un susţinător al lui Putin. El cerea de multă vreme un război împotriva Ucrainei. În opinia sa, Moscova are dreptul să conducă toată Europa şi Asia. 

Scrierile sale - care au fost lecturi obligatorii pentru soldaţii ruşi - reflectă o viziune paranoică asupra lumii, promovând ideea că Moscova trebuie să controleze totul „de la Vladivostok până la Dublin”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite