Comandant al armatei ruse, ucis în luptele din Belgorod, anunță milițiile anti-Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiunea pentru Eliberarea Rusiei, una din milițiile anti-Kremlin ce luptă de partea Ucrainei, a revendicat responsabilitatea uciderii unui comandant al armatei ruse în regiunea rusă Belgorod.

Milițiile antiruse au revendicat atacuri în regiunile de graniță ale Rusiei FOTO EPA-EFE
Milițiile antiruse au revendicat atacuri în regiunile de graniță ale Rusiei FOTO EPA-EFE

Colonelul Andrei Vasilievici Stesiev, în vârstă de 52 de ani, ar fi fost ucis în statul Novaia Tavoljanka unde s-au purtat lupte intense între grupările naționaliste antiruse și trupele ruse.

„Criminalii ca el, care și-au mânjit mâinile până la coate în sângele civililor, sunt întotdeauna întâmpinați cu o pedeapsă corectă. Fiecare criminal de război va primi o pedeapsă decentă în instanță. Dacă vor supraviețui, bineînțeles, în mașina de tocat carne a războiului pe care l-au început”, a transmis Legiunea pentru Eliberarea Rusiei într-un anunț video.

Andrei Vasilievici Stesiev era colonel în armata rusă FOTO Telegram via Daily Express
Andrei Vasilievici Stesiev era colonel în armata rusă FOTO Telegram via Daily Express

Aceasta a adăugat într-un mesaj ulterior: „La ordinele lui, împreună cu subordonații lui au terorizat sistematic populația din regiunea Belgorod și le-a încălcat drepturile și libertățile. Anterior, Stesiev a ucis civili în Cecenia, Iugoslavia, Abhazia și Ucraina”.

Moartea colonelului rus a fost confirmată și de serviciile de informații militare ucrainene care l-au identificat drept comandantul Regimentului de Asalt Aerian 104, acuzat că a luat parte la masacrul din Bucea în martie 2022.

Corpul Voluntarilor Ruși, care conduce insurgența din Belgorod alături de Legiunea de Eliberare a Rusiei, susține că a capturat satul Novaia Tavoljanka, unul dintre cele mai mari din regiune. Guvernatorul Veaceslav Gladkov recunoștea la începutul săptămânii trecute că trupele rusenu pot ajunge în sat”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite